avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunuri proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunuri proprii

Scuzati, nu stiu cum sa o numesc. Doresc sa ma recasatoresc, viitoarea mea sotie detine mai multe bunuri, eu, din prima casatorie am un copil, problema este, cum am putea face ca daca eu mor primul cpilul sa nu poata beneficia de bunurile ei, doar de ale mele. Scuzati va rog frumos exprimarea dar, nu prea stiu cum sa ma exprim. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
77adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 23 Octombrie 2014
Copilul dvs nu va avea dreptul la bunurile sotiei decat daca sotia decedeaza prima, va raman dvs bunuri in calitate de sot supravietuitor, bunuri care vor fi ulterior mostenite de copil in urma decesului dvs.
Nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere. Legal copii dumneavoastra din casatorie sau din afara casatoriei vor mosteni la decesul dumneavoastra doar bunurile ce va apartin insa sotia supravietuitoare va mosteni si aceasta o parte din aceste bunuri venind in concurs cu acestia.
Nu primesc pruncii nimic din bunurile celor de-a doua sotii sau soti, primesc doar dupa parintii lor mostenire si atat. Eventual, daca le lasa cineva testament, dar legal, doar dupa rudele noastre primim mostenire. Ca tare-i faina casa lu' vecinul, dar tot n-am s-o mostenesc vreodata! :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)