avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate shoni17

Activitate shoni17

Buna ziua!
Firma care administrează blocul în care locuiesc a introdus pe factura de cheltuieli comune o poziție pentru înlocuirea unui "reductor de presiune cu manometru". Nu cunoaștem care a fost situația ce a necesitat această operație, nu ne-a fost pusă la dispoziție factura pentru acel reductor și baza de calcul pentru fiecare apartament.
Vă rog să-mi spuneți cum se procedează în astfel de cazuri. Administratorul are obligația de a prezenta documentele ce stau la baza stabilirii cheltuielilor pentru spațiile comune?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Solicitare copie CI
Pana la fose, descrierea seamănă foarte bine cu situația din cartierul nostru.
Noi avem canalizare subdimensionată și probleme la infrastructura de alimentare chiar cu energia electrică (rezolvată ulterior).
Mulțumesc!
Bună ziua!
Ajutați-mă, vă rog, cu un răspuns pentru o situație de garanție.
Pe scurt, am o mașină de spălat rufe în garanție de un an. După 2 luni de la cumpărare s-a defectat (cod defect motor). A fost schimbat motorul, iar în iunie au apărut din nou probleme cu același cod. Service-ul a schimbat, de această dată display-ul, considerându vinovat pentru erori. Numai că de atunci tot apar coduri de eroare, mașina nu funcționează in parametri. Producătorul insistă să schimbe motorul și nu mașina cu toate că sunt intervenții multiple. M-am saturat de disconfortul cauzat de "merge mașina/nu merge masina", de vizitele sevice-ul, de telefoane și mailuri la producător și vânzător (am adus și la cunoștință lui problema).
Până la ANPC, mai am vre-o soluție?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Solicitare copie CI
Documentul solicitat a fost obținut fără a mai preda o copie după CI. Am invocat principiul GDPR al reducerii la "minim a datelor" din articolul 5 al legii.
Documentul la care fac referire face parte din procedura de furnizare și distribuție a energiei electrice.
Deci, e rezolvată.
Răspuns la discuția Solicitare copie CI
Subiectul nu este racordarea din toate celelalte descrise de dumneavoastră. Titlul este "Solicitare copie ci".
Restul sunt stabilite de ANRE.
Mulțumesc!

latka a scris:

Si cum va veti cupla la furnizor, daca acesta nu va asigura si distributia ? Daca toata reteaua e facuta pina la cea de utilizare (presupun ca aveti si contor) de dezvoltator, cum veti ajunge sa nu depindeti de el ? Va trebuie un ATR (aviz tehnic de racordare) de la cel cu care veti incheia contractul (EON, ENEL etc) , poate respectivul sa va racordeze ?

Răspuns la discuția Solicitare copie CI
Tocmai, acel document îl solicităm pentru a nu mai depinde de acest dezvoltator. Sint mii de apartamente, conform cifrelor sale, care au fost construite și vândute cu o clauză în contract privind distribuția de energie electrică de la el. Acum putem alege furnizorul și situația devine complicată. Dezvoltatorul este "unul de pe lanț ".
Deci, nu pentru a încheia contractul cu el, ci pentru a pleca de la el.

latka a scris:

Este absolut necesara, pentru incheierea unui contract cu furnizorul de energie electrica. Daca nu credeti, cautati aceasta cerinta la orice furnizor.

Buna ziua!
Dezvoltatorul de la care am cumpărat apartamentul și care este distribuitor de energie electrică în cartier, îmi solicită copie după Cartea de identitate pentru a-mi elibera un certificat de racordare la rețea.
Vă rog să-mi spuneți dacă această cerință este absolut necesară, ținând cont de principiul GDPR al minimizării datelor.
Suspiciunea mea și al altor locatari este că dezvoltatorul poate folosi această copie și în alte scopuri.
Mulțumesc!
Multumesc!
Buna ziua!
Un dezvoltator imobiliar organizează anual "focuri de tabără" pentru locatarii cartierului. Terenul pe care face acest foc este proprietatea dezvoltatorului, iar focul în scop de promovare este de circa 3 m înălțime, cu un conținut substanțial de lemn și de aici destul fum rezultat pe durata a 4-5 ore. Blocurile vecine se află la o distanță de aproximativ 50m de o parte și de alta a focului.
Este legală această acțiune dpdv al legislației de mediu su SU?
Mulțumesc!