avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate petronela87

Activitate petronela87

Buna ziua!
Ma numesc petronela si am nevoie sa comand pe internet 100g radacina pulbere de Mimosa Hostilis, pentru intrebuintarea in cosmetica personala, ca tratament adjuvant pentru Psoriasis in forma neprelucrata.
In conformitate cu
Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului sănătăţii nr. 244/401 din 22 aprilie 2005 privind
prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente ,alimentare predozate,
Văzând Referatul de aprobare nr.139921 din data de 17.04.2014, întocmit de Direcţia generală industrie alimentară,
SE INTELEGE CA ESTE INTERZISA DOAR PRELUCRAREA SI COMERCIALIZAREA.
Rog verificarea informatiilor si astept raspunsul dumneavostra pentru a putea finaliza comanda online.



Am contactat DIICOT iar raspunsul lor oficial este dupa cum urmeaza:

Buna ziua,

"Referitor la e-mail-ul dvs. prin care ne solicitati verificarea informatiilor continute de acesta, cu privire la produsul vegetal pulverulent extras din radacina plantei denumita in literatura de specialitate Mimosa Hostilis, va comunicam faptul ca raspunsul la aceasta solicitare excede competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In consecinta, va recomandam ca inainte de efectuarea vreunei tranzactii avand ca obiect o substanta, o planta sau un preparat al carui continut ridica indoieli in ceea ce priveste compozitia chimica si regimul juridic, sa luati la cunostinta de continutul complet al legislatiei aflate in vigoare, elaborata in acest domeniu si sa apelati la consultanta juridica oferita de o persoana autorizata in acest sens."

Se incadreaza in normele legale achizionarea pe internet, din Olanda, a 100grame Mimosa hostilis cu scopul tratamentului Psoriasis, in forma de pulbere sau scoarta , neprelucrata? Voi intampina probleme la vama pentru ridicarea pachetului?

Va multumesc anticipat