avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statut Planta Mimosa Hostilis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statut Planta Mimosa Hostilis

Buna ziua!
Ma numesc petronela si am nevoie sa comand pe internet 100g radacina pulbere de Mimosa Hostilis, pentru intrebuintarea in cosmetica personala, ca tratament adjuvant pentru Psoriasis in forma neprelucrata.
In conformitate cu
Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului sănătăţii nr. 244/401 din 22 aprilie 2005 privind
prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente ,alimentare predozate,
Văzând Referatul de aprobare nr.139921 din data de 17.04.2014, întocmit de Direcţia generală industrie alimentară,
SE INTELEGE CA ESTE INTERZISA DOAR PRELUCRAREA SI COMERCIALIZAREA.
Rog verificarea informatiilor si astept raspunsul dumneavostra pentru a putea finaliza comanda online.



Am contactat DIICOT iar raspunsul lor oficial este dupa cum urmeaza:

Buna ziua,

"Referitor la e-mail-ul dvs. prin care ne solicitati verificarea informatiilor continute de acesta, cu privire la produsul vegetal pulverulent extras din radacina plantei denumita in literatura de specialitate Mimosa Hostilis, va comunicam faptul ca raspunsul la aceasta solicitare excede competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In consecinta, va recomandam ca inainte de efectuarea vreunei tranzactii avand ca obiect o substanta, o planta sau un preparat al carui continut ridica indoieli in ceea ce priveste compozitia chimica si regimul juridic, sa luati la cunostinta de continutul complet al legislatiei aflate in vigoare, elaborata in acest domeniu si sa apelati la consultanta juridica oferita de o persoana autorizata in acest sens."

Se incadreaza in normele legale achizionarea pe internet, din Olanda, a 100grame Mimosa hostilis cu scopul tratamentului Psoriasis, in forma de pulbere sau scoarta , neprelucrata? Voi intampina probleme la vama pentru ridicarea pachetului?

Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
petronela87, utilizator
Din micile mele cercetari, Mimosa hostilis e un fel de marijuana/cannabis (corectati-ma daca gresesc), se cultiva de obicei in Brazilia si este ilegala consumului. (bine, in SUA)

Sfatul meu este sa vorbiti cu o persoana autorizata, la noi in tara nu este permisa folosirea ierburilor de acest gen in scop medicinal. (cel putin marijuana/cannabis)
Mimosa hostilis este folosita alaturi de alte substante, pentru preparea unui produs etnobotanic (ayahuasca) cu efecte psihotice. Am verificat lista substantelor interzise la noi in tara, si intradevar se regasesc celelalte substante din care s-ar putea pregati produsul etnobotanic, dar nu si planta respectiva. Exista insa posibilitatea ca la vama sa fiti "luata la intrebari", dar cred ca in baza diagnosticului pus de medic (mai ales ca este vorba de o aplicatie externa si nu bucala) sa nu aveti probleme.
Pentru siguranta, va rog parcurgeti si dvs. anexele Legii nr.143/2000
In alta ordine de idei, pentru diagnosticul dvs.ar putea ajuta si Mimosa tenuiflora (extract de planta, cu putere de regenerare tisulara, continut de creme tratament existente pe piata noastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut legal in romania planta medicinala mimosa hostilis stanciuanca86 stanciuanca86 Buna ziua! Sufar de dermatita atopica de cativa ani buni, afectiune care ma deranjeaza pe toata durata lunilor cu temperaturi extreme, atat iarna cat si ... (vezi toată discuția)
Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Plante cannabis Undine Undine Buna ziua, as avea nevoie de sfatul unui avocat in urmatoarea problema - in casa mea au fost gasite in urma unei perchezitii cateva plante de cannanbis. ... (vezi toată discuția)