avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate kiwiutza

Activitate kiwiutza

Partaj judiciar ieşire din indiviziune.
Sunt pârât Intr un proces de partaj judiciar ieşire din indiviziune.Primul termen a fost în 26 ian.2024(rezultat -anulare cerere) iar următorul termen este pe 27.03.2024(reexaminare anulare cerere).
Eu am aflat întâmplător de acest proces.
Întrebarea mea este :nu ar fi trebuit să fiu și eu chemată printr -o citație la proces?





Bună ziua!Va explic pe scurt care e problema.Sunt moștenitoarea (nu s a dezbătut succesiunea) a unui teren extravilan de 1 ha in com Butimanu.Am aflat de acest teren in 2022.El este folosit de o persoană care în aceste zile m a contactat că vrea o chitanță sau contract de închiriere (nu arenda)scris de mana deoarece accesează ceva fonduri europene (e foarte grăbit zice că săptămâna viitoare trebuie depus dosarul).Vrea sa mi plătească 500 euro pe un an . Întrebarea mea este.Risc ceva făcând acest contract de mana ?Se pot accesa fonduri europene cu un acord scris de mana ?Precizez că această persoană (juridică) se tine de capul meu sa i vând acest pământ cu 40 000 lei dar momentan nu se poate deoarece nu sunt unic moștenitor (mama mea are Alzheimer).
Vă mulțumesc!
Bună seara!Am fost contactata de un var primar care mi a spus ca de pe urma bunicii noastre ne au ramas 2,2 ha de pamant arabil.Pamant de care s-a folosit de ani de zile un consilier din primaria acelei comune. Verișorul a ales sa accepte oferta consilierului și anume sa vindem terenul cu 60000 lei (practic nu sa vindem ci sa cedam drepturile noastre acestui consilier urmand ca el sa se ocupe dupa aceea de succesiune si restul pentru ca titlul de proprietate l a scos de la primarie acest consilier). Tin sa precizez ca verisorul si sora lui au si cedat la notar aceste drepturi si si au luat si 40000 lei urmand ca si eu sa ma gandesc brusc sa accept oferta. Nu ma pricep sub nici o formă la astfel de acte si vă rog frumos să ma indrumati, sa mi dați un sfat. (am cautat pe internet si in zona unde se afla acest pamant pretul minim este de 2,5euro/m patrat.ori ei au fost de acord sa vanda (sa cedeze) cu un preț foarte mic) In speranța că o să mă luminați, vă mulțumesc anticipat!
Bună seara! În ce condiții comitetul executiv poate lua hotărârea de a da afara o femeie de serviciu ce așteaptă decizia de pensionare? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Adunare extraordinara
Cei 20% proprietari e musai sa fie prezenți la adunarea extraordinara?
După obținerea semnăturilor celor 20%dintre proprietari(strânse de un proprietar ce nu face parte din comitetul executiv),care sunt pașii pentru convocarea unei adunări generale extraordinare? Se prezintă tabelul președintelui sau comitetului executiv? Se așteaptă aprobarea, sau cum?
Custodie comuna.Nu respecta nimic.nu plateste nimic.Nu avem pretentii dar sa ne lase sa traim impreuna..


Divortata cu 2 copii minori(12 si 17 ani)nu reusesc sa conving tatal copiilor sa accepte plecarea copiiilor in Italia.Mentionez ca nu ne ajuta cu nimic,nu plateste pensie alimentara .nu colaboreaza. ba dimpotriva ne pune bete in roate si ne ameninta desi nu l deranjam cu absolut nimic.Eu lucrez in Italia cu contract de un an de zile .Copiii sunt in Romania in ingrijirea mamei mele.Nu putem trai asa despartiti,as vrea sa i aduc in Italia.Va rog un sfat .Multumesc anticipat.o seara buna!:frantic: