avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Miha303

Activitate Miha303

Răspuns la discuția Calculare varsta pensionare
Deci poate depune dosarul de pensionare oricand intrucat are varsta de 57 ani si 9 luni?
Poate beneficia de pensionare o persoana (barbat) nascuta in iulie 1959 care a lucrat dupa cum umeaza:
- 1978 - 1987, grupa 2
- 1987 - 2001, grupa 1 (13 ani si 5 luni)
- 2001 - prezent, angajat, fara grupa ?
Va multumesc!
Aș dori să aflu dacă există un termen limită în care angajatorul este obligat să elibereze adeverință privind salariul brut, sporuri și toate celelalte variabile care sunt necesare la dosarul de pensionare și, care, nu reies din cartea de muncă. Menționez că, tatăl meu (persoana care vrea să se pensionze) a cerut această adeverință de la locul de muncă pe care îl are (singurul dealtfel din 1978 până în prezent) și i s-a spus că o să dureze cam 2 ani să obțină aceste documente. Totodată aș vrea să știu dacă există o altă instituție care să aibă o evidență a acestor informații și al cărei raspuns ar fi mai rapid de 2 ani. Multumesc!
Exista vreo reglementare legala care sa permita plata retroactiva a CAS la nivelul salariului minim/mediu pe economie pe o perioada de 3 ani, perioada in care persoana respectiva a lucrat in strainatate(Italia, Franta), dar fara contract de munca, astfel incat sa se poata lua in calculul vechimii in vederea incadrarii la pensie anticipata? Daca da, unde si cum se poate efectua? Multumesc!
iunie 1957
Ce vechime este necesara pentru a beneficia de pensie anticipata pentru o persoana (femeie) care a lucrat 16 ani, 11 luni si 9 zile in grupa a 2-a de munca, 6 ani fara grupa si 3 ani de facultate? varsta actuala: 57 de ani. Multumesc!