avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate omnilux

Activitate omnilux

Sper ca am selectat bine forumul pentru aceasta problema, in caz contrar rog un moderator sa il mute in seactiunea corecta.

Doresc sa deschid un magazin pentru comercializarea de suplimente nutritive. Exista acel ORDIN Nr. 1228 din 22 noiembrie 2005 care spune in principiu ca toate suplimentele nutritive trebuiesc notificate inainte de comercializare. Bun..

Majoritatea suplimentelor pe as putea sa le vad au fost deja notificate in Romania de diverse firme importatoare, deci totul ar fi ok.. dar..

Din pacate firmele importatoare din Romania vand produsele la un pret mult mai mare decat as putea sa le cumpar de la alti importatori/distribuitori din UE. Deci as fi mai avantajos sa ma aprovizionez de la alte firme din UE, care imi pot livra marfa in Romania.

Dar...

Conform ordinului 1228, Art. 11. - (1): "Orice produs care intră în categoria produselor prevăzute la art. 2 este comercializat numai în baza certificatului notificator eliberat de Institutul de Bioresurse Alimentare [...]"

Conform aceluias ordin, Art 13. - (4): "Suplimentul alimentar notificat o dată de către un agent economic producător, importator sau reprezentant autorizat al producătorului la unul dintre institutele prevăzute la art. 11 alin. (1) nu mai necesită o altă notificare. "

Intrebarea este, pot eu vinde aceste produse deja notificate, avand in vedere ca nu detin un certificat notificator?! Este de ajuns ca aceste produse au fost notificate sau trebuie sa detin fizic un certificat notificator in caz de control sau mai stiu eu ce... Daca am nevoie de acel certificat, cum pot sa il obtin daca legea spune un produs se notifica o singura data?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.