avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate stef99x

Activitate stef99x

Răspuns la discuția pasaport
va multumesc pentru raspubs, dar ati pute fi putin mai explicit? mai exact ma intereseaza daca serviciul pasapoarte elibereaza documente unei persoane condamnate si aflata sub urmarire
Discuție pasaport
in cazul in care am o condamnare cu executare de la care ma sustrag in strainatate, pot contacta misiunea diplomatica pentru eliberarea unui nou pasaport? cel vechi urmeaza sa expire.
va multumesc
buna ziua

exista un termen de prescriere a datoriilor catre primarie (impozite, amenzi)?
primaria nu are posibilitatea executarii silite (persoana nu are venituri legale, conturi in banca sau imobile proprietate)

multumesc
Răspuns la discuția Obtinere informatii judecatorie
Multumesc
Răspuns la discuția Obtinere informatii judecatorie
Ok, sa inteleg ca nu pot solicita sentinta si in format electronic, corect?
Buna Ziua

As avea o intrebare, am avut un proces finalizat in noiembrie la care nu am putut sa ma prezint. Cunosc rezultatul pe scurt de pe portalul instantelor, dar deoarece nu ma aflu in tara pot sa solicit judecatoriei o copie dupa hatarare prin email?

Multumesc
Răspuns la discuția Pensie alimentara
LegisPeritum a scris:

Dv ne solicitati sfatul pentru infaptuirea unui delict?


Eu il consider doar un delict moral, deoarece fosta sotie imi interzice dreptul de a vizita copilul (nu am program de vizita stabilit de instanta), eu nu sunt de acord sa platesc pentru ceva ce nu am, de aceea am decis a lua aceste masuri, inclusiv proprietatile ce le am in tara le-am trecut pe numele unei rude apropiate ca masura de a putea fi executat silit.
Totusi intrebarea mea este daca legile din romania se aplica si pe teritoriul UE, adica daca muncesc legal (contract de muna, cont bancar, etc) intr-o tara membra UE pot fi executat silit aici pe baza unei hatarari judecatoresti din Romania?
Buna Ziua
As dori si eu un raspuns la o problema mai delicata: in urma cu trei ani am divortat, cu fosta sotie am un copil minor. Pentru a evita o plate a pensiei alimentare cat mai mare am demisionat de la locul de munca iar instanta a stabilit pensia alimentara la salarul minim pe economie. E, de atunci eu nu am mai lucrat legal in Romania pt a evita poprirea pe salar, momentan m-am stabilit in afara Romaniei intr-o tara mambra UE unde muncesc legal.
Intrebarea mea ar fi daca fosta sotie poate sa ma execute silit aici, mentionez ca nu am de gand sa platesc acea pensie alimentara si nici nu o voi plati. Fosta sotie nu cunoaste adresa mea, doar tara in care sunt. Pot fi acuzat de abandon de familie daca nu realizez niciun venit in Romania?
Multumesc!
Buna Ziua

Toate casele de marcat au si un jurnal electronic. Singura diferenta este modul de tiparire al acestuia. Unele case de marcat il tiparesc in acelasi timp cu bonul fiscal (folosesc doua role de hartie) iar alte modele tiparesc jurnalul la emiterea raportului Z (inchiderea zilei). In principiu jurnalul unei case de marcat e o copie cu toate bonurile fiscale emise de la ultimul raport Z, de asemenea acesta cuprinde si restul operatiilor efectuate: rapoarte X (sunt rapoarte de verificare, nefiscale), teste, rapoarte periodice, etc.
In legatura cu TVA, dvs in momentul cumpararii casei de marcat va trebui sa depuneti la firma de la care veti achizitiona casa de marcat copii dupa actele firmei printre care si copie dupa certificatul de inregistrare. Tehnicianul va programa TVA in functie de actele dvs, mai exact daca aveti atribut fiscal inseamna ca sunteti platitor TVA in caz contrar casa de marcat se programeaza cu TVA 0.

O zi buna
proastasatului a scris:

Probabil ca inseamna, in viziunea de tata "competent" si responsabil ca un copil creste cu hrana spirituala! si/sau ca obligatiile apartin exclusiv mamei iar tatalui ii revin doar drepturile!, situatie, din pacate, confirmata chiar de lege!


Legea e facuta ca sa fie repectata. Daca se poate si interpreta si mai bine. Iar ca mamei ii apartin exclusiv obligatiile iar tatalui drepturile, ce sa zic, ghinion.