avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ionutberar

Activitate ionutberar

Buna seara,

Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o problema.

Mi-am cumparat un apartament si administratorul ma dispera sa ii dau o copie dupa contractul de vanzare cumparare. Stie cineva daca este obligatoriu sa ii pun la dispozitie o copie dupa acel contract? Am intrebat la politie la evidenta populatiei si mi-a spus ca nu sunt obligat sa ii dau o copie dupa contract.

Stie cineva daca este in vreo lege aceasta precizare cum ca trebuie sa ii dau copie ?

Va multumesc.

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatorul caz.

Mama mea are 58 de ani si are diabet, probleme cu inima (tensiune) si multiple atacuri vasculare. Pentru toate ia tratament. Toti medicii care o trateaza, de inima, diabet si neurolog spune ca se poate pensiona ori cu pensie de urmas, ori pe caz de vechime la bolile pe care le are. Pe carnetul de munca are doar 9 ani lucrati, dupa care a lucrat mai mult pe baza unui certificat de producator pana anul trecut cand i s-au intamplat mai toate.
Acum medicii spun ca nu mai are voie sa lucreze deoarece ii face foarte rau si poate sa paralizeze.
Ea nu a ramas paralizata dupa acele accidente vasculare iar medicul de la expertiza spune ca odata ce nu este invalida si se poate ingriji singura nu o poate trece la nici un grad de invaliditate.
Eu am citit art 69 din legea 263 din 2010 care la gradul 2 spune urmatoarele: gradul II, caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă, cu păstrarea capacităţii de autoîngrijire;
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in aceasta problema.
Daca mai aveti nevoie si de alte date va stau la dispozitie.

Va multumesc.


Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc la cass 5,5% din valoarea de vanzare a unui imobil ?, daca este imobilul pe mine si pe sotie trebuie sa platim cass amandoi? suntem angajati.

Va multumesc,
Buna ziua, intradevar nu este nici un nume de executor judecatoresc doar un nume de al unui avocat care reprezinta acea societate de recuperatori.
Imi mai puteti spune dupa cat timp se prescriu aceste datorii?
Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a fost acum vreo 10 ani,ma mai pot obliga recuperatorii sa platesc suma restanta?
Am bunuri pe numele meu, casa si masina. Nu se prescriu acele datorii daca nu te-au judecat in 5 ani de la data neplatii facturii?
Am o factura de 1969 lei.
Azi am mai primit un plic de la recuperari unde este o instiintare catre un birou executoriu si o cerere de executare silita.

Va multumesc anticipat.