avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenintari din partea unei societati de recuperari ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenintari din partea unei societati de recuperari creante

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a fost acum vreo 10 ani,ma mai pot obliga recuperatorii sa platesc suma restanta?
Am bunuri pe numele meu, casa si masina. Nu se prescriu acele datorii daca nu te-au judecat in 5 ani de la data neplatii facturii?
Am o factura de 1969 lei.
Azi am mai primit un plic de la recuperari unde este o instiintare catre un birou executoriu si o cerere de executare silita.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:40, 14 August 2014
Avand in vedere situatia descrisa, puteti formula o contestatie la executare prin care sa solicitati instantei, daca sunt intrunite conditiile, sa constate ca fiind prescris dreptul de a cere executarea silita.
Daca va uitati atent o sa observati ca nu este nici in nume de executor judecatoresc,mai mult decat atat nu exista banuiesc o hotarare judec care sa poata fie pusa in executare,este doar o noua metoda de intimidare a firmei de recuperari creante.
Buna ziua, intradevar nu este nici un nume de executor judecatoresc doar un nume de al unui avocat care reprezinta acea societate de recuperatori.
Imi mai puteti spune dupa cat timp se prescriu aceste datorii?
Va multumesc.
3 ani de la ultima plata facuta. In cei 10 ani de care spuneti, categoric termenul de prescriptie este depasit... cel putin de 2 ori.
Nu raspundeti la astfel de mesaje, nu cereti explicatii, nimic, aruncati la cos.
Pana la executare silita, ar trebui sa actioneze in instanta pt a obtine un titlu executoriu, ceea ce nu vor face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare cu privire la executare silita mhy85 mhy85 Buna seara, In urma cu aproximativ 3 ani sotia a incheiat un contract cu o firma de telefonie mobila. Abonametul a fost platit in avans pe 3 luni iar dupa ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)