avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate gaby83

Activitate gaby83

Va rog mult sa-mi raspundeti daca un drum privat cu drept de servitute de trecere pentru mai multe imobile poate fi considerat ca drum public.
Totodata va rog sa-mi raspundeti daca unul dintre cei care au dreptul de servitute de trecere poate efectua lucrari la drum fara autorizatie fara proiect, provocind distrugeri la conductele de apa si daca exista o sactiune in acest sens. Va multumesc. Cu stima.
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti daca o cerere de revizuire trimisa prin email la tribunal este luata in considerare de catre instanta. Va multumesc.
Va rog mult sa-mi raspundeti daca exista un termen de prescriptie a vizarii spre neschimbare a unui testament olograf descoperit mai tirziu la citiva ani de la decesul testatorului si de care nu am avut la cunostinta. Daca notarii din zona au refuzat sa vizeze spre neschimbare testamentul in intervalul de un an de la descoperirea testamentului (cu toate ca este scris datat si semnat de catre testator conform unei expertize grafice extrajudiciare) mai este valabil testsmentul, nu s-a prescris?Ce as mai putea face cu acest testament daca notarii din zona refuza vizarea testamentului? Succesiunea dupa testator nu este dezbatuta. Va multumesc cu respect.

Persoanele cu care ma judec de ani de zile au formulat o plingere penala impotriva mea pentru fals si uz de fals, sustinind ca inscrisurile pe care le-am folosit in instanta ar fi false. Va rog mult daca e posibil sa-mi spuneti daca exista un termen de introducere a plingerii penale prntru fals si uz de fals, avind in vedere ca acestia au avut la cunostinta de existenta acestor inscrisuri de cel putin 2 ani. Cu respect va multumesc.
Răspuns la discuția Plingere penala
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

ART. 169 c.p.p.
Ridicarea de obiecte şi înscrisuri
Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată are obligaţia să ridice obiectele şi înscrisurile ce pot servi ca mijloc de probă în procesul penal.
ART. 170
Predarea obiectelor, înscrisurilor sau a datelor informatice
#M2
(1) În cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni şi sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte şi să le predea, sub luare de dovadă.
(2) De asemenea, în condiţiile alin. (1), organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate dispune ca:
a) orice persoană fizică sau juridică de pe teritoriul României să comunice anumite date informatice aflate în posesia sau sub controlul său, care sunt stocate într-un sistem informatic ori pe un suport de stocare a datelor informatice;
b) orice furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice sau furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului să comunice anumite date referitoare la abonaţi, utilizatori şi la serviciile prestate, aflate în posesia sau sub controlul său, altele decât conţinutul comunicaţiilor şi decât cele prevăzute la art. 138 alin. (1) lit. j).
(2^1) Persoanele fizice sau juridice, inclusiv furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, au posibilitatea să asigure semnarea datelor solicitate în baza alin. (2), utilizând o semnătură electronică extinsă bazată pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat.
(2^2) Orice persoană autorizată care transmite date solicitate în baza alin. (2) are posibilitatea să semneze datele transmise utilizând o semnătură electronică extinsă bazată pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat şi care permite identificarea neambiguă a persoanei autorizate, aceasta asumându-şi astfel responsabilitatea în ceea ce priveşte integritatea datelor transmise.
(2^3) Orice persoană autorizată care primeşte date solicitate în baza alin. (2) are posibilitatea să verifice integritatea datelor primite şi să certifice această integritate prin semnarea datelor, utilizând o semnătură electronică extinsă bazată pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat şi care permite identificarea neambiguă a persoanei autorizate.
(2^4) Fiecare persoană care certifică datele sub semnătură electronică răspunde potrivit legii pentru integritatea şi securitatea acestor date.
(2^5) Aplicarea prevederilor alin. (2^1) - (2^4) se face cu respectarea procedurilor stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(3) *** Abrogat
#M35
(4) *** Abrogat
(5) *** Abrogat
(6) *** Abrogat
#B
ART. 171
Ridicarea silită de obiecte şi înscrisuri
(1) Dacă obiectul sau înscrisul cerut nu este predat de bunăvoie, organul de urmărire penală, prin ordonanţă, sau instanţa de judecată, prin încheiere, dispune ridicarea silită. În cursul judecăţii dispoziţia de ridicare silită a obiectelor sau înscrisurilor se comunică procurorului, care ia măsuri de aducere la îndeplinire, prin organul de cercetare penală.
(2) Împotriva măsurii dispuse potrivit alin. (1) sau a modului de aducere la îndeplinire a acesteia se poate face plângere de către orice persoană interesată. Dispoziţiile art. 250 se aplică în mod corespunzător.
#M35
(3) Ordonanţa organului de urmărire penală sau încheierea instanţei trebuie să cuprindă: numele şi semnătura persoanei care a dispus predarea, numele persoanei care este obligată să predea obiectul, înscrisul ori datele informatice, descrierea obiectului, înscrisului sau a datelor informatice ce trebuie predate, precum şi data şi locul unde trebuie să fie predate.
(4) Dacă organul de urmărire penală sau instanţa de judecată apreciază că şi o copie a unui înscris sau a datelor informatice poate servi ca mijloc de probă, reţine numai copia.
(5) Dacă obiectul, înscrisul sau datele informatice au caracter secret ori confidenţial, prezentarea sau predarea se face în condiţii care să asigure păstrarea secretului ori a confidenţialităţii.




Discuție Plingere penala
Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti cum sa procedez in acest caz: Am fost anuntat de catre un lucrator de politie din comuna ca persoanele cu care ma judec de ani de zile, au formulat o plingere penala impotriva mea pentru fals si uz de fals, deparece inscrisurile folosite de mine in instanta ar fi false. Pentru a ma asigura inainte de a le depune la dosar (cu 2 ani inaintea depunerii plingerii penale), am lasat sa se faca o expertiza grafica extrajudiciara din care reiese ca nu sint falsuri.
Fara sa fiu audiat de catre politie sau parchet, si fara sa mi se comunice ceva de catre parchet in legatura cu aceasta plingere, politia din comuna imi solicita in scris, depunerea inscrisurilor in original la politie. Nu trebuia sa mi se comunice de catre Parchet daca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea si daca s-a admis expertiza grafica? Totul mi se pare dubios, deaceea va rog sa-mi spuneti care ar fi sanctiunea daca refuz sa depun la politie inscrisurile in original si daca nu este este tardiv depusa plingerea dupa 2 ani de la luarea la cunostinta de aceste inscrisuri care nici macar nu au provocat consecinte juridice (nefiind luate in considerare de instanta, actiunile mele fiind respinse)?
Va rog mult sa-i spuneti la ce ma pot astepta si cum sa procedez. Va multumesc, cu respect.

Buna ziua, am nevoe de sfatul dumneavoastra. Notarii din zona teritoriala refuza sa-mi primeasca cererea de emitere a unui certificat de calitate de mostenitor si totodata imi refuza si emiterea unei incheieri de respingere. La cererea mea trimisa cu aviz de primire nu am primit raspuns. Cum sa procedez in acest caz? Se poate trimite cererea printr-un executor judecatoresc? M-as bucura mult pentru un raspuns. Va multumesc, cu respect.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am fost angajatul primariei ca casier-remizer in anii 1972-1977. Nu mi s-a intocmit carnet de munca in acea vreme iar in 1990 am plecat definitiv in Germania.Primaria mi-a eliberat o adeverinta cu vechimea in care a mentionat vechimea reala si contributia de 2% pentru pensii, dar salarii nereale. Ulterior Primaria mi-a mai eliberat inca 5 adeverinte diferite intre ele in care doar salariile sint reale cu mentiunea "s-a retinut doar impozitul pe venit", dar vechimea nu corespunde.Eu am doar decizia de angajare si decizia prin care a incetat angajarea mea, iar Primaria sustine ca in arhiva nu exista contractul meu de munca. Va rog mult sa-mi spuneti cine avea obligatia sa plateasca contributia CAS in acea perioada si daca exista un articol de lege in acest sens. Sint disperat intrucit cu acele adeverinte nu mi s-a recunoscut vechimea nici in tara si nici in Germania. Va multumesc.
Cine emite ordonanta de urmarire penala in rem si care sint conditiile?
Trebuie comunicata si invinuitului?
Răspuns la discuția Expertiza tehnica judiciara
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra clar.