avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate valentinap39

Activitate valentinap39

Daunele sunt acoperite de asigurare,dar as fi vrut ca vecinul sa remedieze problema pt a nu se mai repeta. Este destul de supărător ca,periodic, sa vezi cum îți curge apa pe pereți.

radoi_laurentiu a scris:

Daunele nu sunt acoperite de asigurare?

Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt prima data, se intampla frecvent. Niciodata nu mi-a deschis usa sa putem discuta. Am aflat de la alti vecini ca, acel vecin nu sta acolo in permanenta,vine doar cand si cand. Probabil atunci cand vine si foloseste centrala, atunci ne inunda pe noi. As fi vrut sa vorbesc cu el sa remedieze problema. Eu am asigurare dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza ca,periodic, sa imi inunde baia si dormitorul.
Am sunat la asociatia de locatari, am prezentat problema si am solicitat un nr de tel si un nume. Mi s-a spus ca ei nu detin aceste informatii si ca nu au cum sa ma ajute. Este posibil ca o asociatie de proprietari sa nu aiba nici o informatie despre proprietarii blocurilor pe care le administreaza?
Ce pot face in situatia asta? Cum pot da de proprietar? Cum il pot determina sa-si repare instalatia ?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am primit de la ANAF o scrisoare in care sunt instiintata ca in anul 2021 am fost de acord cu redirectionarea a 3,5% impozit pe salariu catre o entitate non profit. Eu imi amintesc ca un coleg mi-a solicitat acest lucru dar nu mai stiu daca anul acesta sau anul trecut.
Intrebarea mea este daca ma afecteaza in vreun fel? Va trebui eu sa platesc ceva? M-a pus pe ganduri aceasta scrisoare...
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am cumparat un teren, am umblat dupa toate actele, am platit tot ce era de platit (sume f mari) si acum vreau sa ma apuc sa construiesc gardul. Am facut rost de nr de tel ale vecinilor pt a cadea de comun acord cu tot ce tine de construirea gardului (cu soclu sau fara, din lemn sau din alt material, inaltimea si toate celelalte amanunte). Vecinul de pe o lungime si vecinul de pe o latime sunt de acord sa ma apuc jumatate la ei, jumatate la mine si la urma sa ne socotim la bani. Vecinul de pe cealalta lungime nu-mi mai raspunde la tel iar eu nu stiu ce sa fac. Intrebarile mele sunt:
1-daca nu raspunde la tel eu va trebui sa costruiesc doar pe terenul meu...il voi putea obliga sa-si construiasca si el gard deoarece n-ar fi corect sa se foloseasca de gardul meu?
2-daca nu va vrea sa-si construiasca ce pot face? Trebuie sa accept sa se foloseasca de gardul meu si pe terenul meu?
3-daca dupa ce voi construi (doar pe terenul meu) se razgandeste si vrea sa participe la costurile construirii gardului, il pot pune si la plata bucatii de pamant pe care ar fi trebuit amplasat gardul pe terenul lui?
4-cum ar trebui sa procedez ca sa fie bine?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Ce acte trebuie sa primesc de la notariat la intocmirea contractului de vanzare cumparare a unui teren intravilan (pt constructie)? Multumesc anticipat.
In afara de mine, doar cei de la acel service au mai deschis capota. Nimeni altcineva.
Am mai umblat sub capota doar pt a pune lichid pt parbriz.
Buna ziua. Am o mașină achiziționată în 2017 și în septembrie a trebuit să-i fac itp-ul, cu câteva zile după expirarea garanției. Am dus mașina la reprezentantă. Acolo, ca și în anii precedenți, am lăsat-o și am revenit când a fost gata. Acum, după 2 luni și jumătate, mașina mea nu a mai pornit și a trebuit să mă întorc de la serviciu cu mijloacele de transport în comun. Am revenit cu un mecanic auto care a constatat că problema era bateria. Am incercat să o pornim cu ajutorul unor borne dar bateria era moartă. M-am dus la cel mai apropiat supermarket și am cumpărat o baterie. Când sa o înlocuim, am constatat că bateria de la mașina mea cea nouă...era veche, nu avea acea toartă de care sa o ții. Concluzia: bateria mi-a fost schimbată la acea inspecție periodică.
Ce pot face? Nu pot lăsa lucrurile așa. Cu siguranță nu sunt nici prima și nici ultima "victimă'. Dacă mă duc să solicit vizionarea camerelor video din ziua respectivă,mă pot refuza? Ce mă sfătuiți să fac?
Va mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Succesiune după moartea mamei
Va mulțumesc mult pt răspuns. Îmi mai puteți spune ce acte ne trebuie pt procură și pt succesiune?
Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. Ce acte ne trebuie, atât mie cat și fratelui meu, pt a face succesiunea? In cat timp de la moartea mamei putem face asta? Putem întocmi procură de la notar pt ca tata sa ne reprezinte? Putem întocmi tot acum succesiunea după tată, cu clauză, chiar daca el este în viață?
Va mulțumesc anticipat.