avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate valentinap39

Activitate valentinap39

8 ore/ zi, 40 ore/ săptămână.
A) Repartizarea programului de lucru se va face după cum urmeaza: inegal ( munca în schimburi). În funcție de cerințele activității angajatorului, se va stabili o repartizare inegala a programului de lucru, cu respectarea duratei săptămânale a acestuia. Angajatorul poate stabili un program de lucru flexibil, în condițiile regulamentului intern.
B) Programul de lucru se poate modifica în condițiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.
Asta scrie în CIM. Deci, au procedat corect fata de mine?
Mulțumesc frumos pt implicare.
Buna seara. Am un teren in com Vidra,Ilfov. Reteaua de curent electric este peste drum de curtea mea. Pt a ma racorda a fost necesara traversarea drumului care m-a costat 3500 firma care a facut bransamentul plus materialele necesare si 8500 taxa enel de bransament. Deci, acest cost a fost platit pana in contorul electric plus alte costuri dupa contor.
Dupa aproximativ 1 an in cont mi-a intrat suma de 1820 reprezentand valoarea stabilita de ANRE spun ei banii inapoi pe bransament pana in contor. Cum au stabilit aceasta suma cand pe mine m-a costat 12000 lei pana in contor? Costurile pana in contor nu trebuiau suportate de enel integral?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna seara. In luna februarie am avut concediu medical in perioada 06-10.Ziua de 10 cade intr-o sambata. Subliniez faptul ca eu lucrez intr-un program de 4 ture si am weekendul liber o data la 6 saptamani. Sambata, 10 feb era zi lucratoare pt mine. La locul de munca mi-au luat in considerare doar 4 zile de CM, pe a 5-a mi-au luat-o din CO motivandu-mi ca nu-mi pot introduce CM intr-o zi care ,legal, este libera. Dar nici mie nu-mi convine sa-mi ia zi de CO pt o zi pt care am CM.
Este corect cum au procedat cu mine? Sau este un abuz?
Multumesc anticipat.
Daunele sunt acoperite de asigurare,dar as fi vrut ca vecinul sa remedieze problema pt a nu se mai repeta. Este destul de supărător ca,periodic, sa vezi cum îți curge apa pe pereți.

radoi_laurentiu a scris:

Daunele nu sunt acoperite de asigurare?

Buna ziua. Vecinul de deasupra m-a inundat. Nu este pt prima data, se intampla frecvent. Niciodata nu mi-a deschis usa sa putem discuta. Am aflat de la alti vecini ca, acel vecin nu sta acolo in permanenta,vine doar cand si cand. Probabil atunci cand vine si foloseste centrala, atunci ne inunda pe noi. As fi vrut sa vorbesc cu el sa remedieze problema. Eu am asigurare dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza ca,periodic, sa imi inunde baia si dormitorul.
Am sunat la asociatia de locatari, am prezentat problema si am solicitat un nr de tel si un nume. Mi s-a spus ca ei nu detin aceste informatii si ca nu au cum sa ma ajute. Este posibil ca o asociatie de proprietari sa nu aiba nici o informatie despre proprietarii blocurilor pe care le administreaza?
Ce pot face in situatia asta? Cum pot da de proprietar? Cum il pot determina sa-si repare instalatia ?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am primit de la ANAF o scrisoare in care sunt instiintata ca in anul 2021 am fost de acord cu redirectionarea a 3,5% impozit pe salariu catre o entitate non profit. Eu imi amintesc ca un coleg mi-a solicitat acest lucru dar nu mai stiu daca anul acesta sau anul trecut.
Intrebarea mea este daca ma afecteaza in vreun fel? Va trebui eu sa platesc ceva? M-a pus pe ganduri aceasta scrisoare...
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am cumparat un teren, am umblat dupa toate actele, am platit tot ce era de platit (sume f mari) si acum vreau sa ma apuc sa construiesc gardul. Am facut rost de nr de tel ale vecinilor pt a cadea de comun acord cu tot ce tine de construirea gardului (cu soclu sau fara, din lemn sau din alt material, inaltimea si toate celelalte amanunte). Vecinul de pe o lungime si vecinul de pe o latime sunt de acord sa ma apuc jumatate la ei, jumatate la mine si la urma sa ne socotim la bani. Vecinul de pe cealalta lungime nu-mi mai raspunde la tel iar eu nu stiu ce sa fac. Intrebarile mele sunt:
1-daca nu raspunde la tel eu va trebui sa costruiesc doar pe terenul meu...il voi putea obliga sa-si construiasca si el gard deoarece n-ar fi corect sa se foloseasca de gardul meu?
2-daca nu va vrea sa-si construiasca ce pot face? Trebuie sa accept sa se foloseasca de gardul meu si pe terenul meu?
3-daca dupa ce voi construi (doar pe terenul meu) se razgandeste si vrea sa participe la costurile construirii gardului, il pot pune si la plata bucatii de pamant pe care ar fi trebuit amplasat gardul pe terenul lui?
4-cum ar trebui sa procedez ca sa fie bine?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Ce acte trebuie sa primesc de la notariat la intocmirea contractului de vanzare cumparare a unui teren intravilan (pt constructie)? Multumesc anticipat.
In afara de mine, doar cei de la acel service au mai deschis capota. Nimeni altcineva.
Am mai umblat sub capota doar pt a pune lichid pt parbriz.