avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Cris1971

Activitate Cris1971

Buna ziua, am urmatoarea situatie, soti despartiti in fapt in anul 2003, in anul 2004, tatal sotiei (cumparator) prin fiica lui (la cumparator apare numele tatalui iar jos semneaza fiica) semneaza un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata prin care cumpara un teren care nu era masurat si nu avea cadastru deci nu se putea vinde notarial. Ulterior, dupa ramanerea definitiva a divortului sotilor (mai 2012), in octombrie 2012 se incheie contractul de vanzare cumparare la notar pe numele fiicei ca bun propriu intrucat e divortata. Acum, in 2018, fostul sot incitat de actuala sotie, deschide proces de partaj prin care cere ca terenul respectiv sa fie partajat ca bun comun intrucat a fost cumparat in timpul casatoriei. A mers sa mituiasca cu diverse bunuri vanzatorii terenului ca sa vina de martori ca a fost incheiat contractul in 2004 si deci e bun comun (vanzatorii au vazut reaua intentie si in afara de faptul ca-s oameni cu bun simt de la tara, nu au cooperat cu el si i-au spus ca nu l-au vazut niciodata, desi acesta insista sa vina de martori). Ce sanse are fostul sot sa castige ceva in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sigur e asa, urgent la executor sa nu pierdeti mai mult, daca s-a pronuntat acum 4 ani ati pierdut un an de pensie si probabil si cheltuielile de judecata daca v-a acordat instanta ceva.
Ati inceput executarea lui? Sa tineti cont ca toate sumele restante de mai mult de 3 ani se prescriu, deschideti dosar executional pt tot ce va datoreaza ca macar sa se adune si sa nu se prescrie, poate vreodata o sa aiba ceva si veti recupera.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca dumneavoastra asigurati intretinerea minorului dandu-i acoperis deasupra capului, mancare, supraveghere iar tatal e obligat sa-i asigure ingrijirea prin remiterea catre minor sau reprezentantului lui legal, bani.
Răspuns la discuția Despagubire servitute de trecere
cat platiti chirie pt servitute? D-voastra puteti solicita chirie daca nu au trecut 3 ani, dreptul de despagubire este prescriptibil
Buna seara,

multumesc, am cautat o gramada si n-am reusit sa gasesc la ce se refera.
„Art. 340 - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui sot:
a) bunurile dobândite prin mostenire legală, legat sau donatie, cu exceptia cazului
în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
Răspuns la discuția CAS , CASS la net sau brut?
Conform noilor reglementari legislative, daca aveti venit net sub 22800 lei/ an nu sunteti obligat sa platiti CAS sau CASS dar veti plati 10% impozit pe venit, in cazul exemplului d-voastra veti avea de platit 2500-650 = 1850x 10%=185 lei:4= 46,25 lei pe trimestru.
Răspuns la discuția Motivare in drept
Multumesc mult, in procesele complicate am avocat dar asta mi se pare unul banal si nu vad cum s-ar putea pierde si m-am gandit ca ma descurc singura. Nu stiam ce articole de lege sa completez. Credeti ca-i lipseste ceva cererii redactate de mine si completate acum de d-voastra?
Va rog mult sa ma ajutati cu completarea semnnelor de intrebare si daca am uitat alte aspecte, in urmatoarea cerere de chemare in judecata:

C ă t r e ,

JUDECĂTORIA
Subsemnata X, cu domiciliul în ............având C.I. seria ... nr. ......., eliberată de ......... și CNP ..................... formulez prezenta:

????????????????????

prin care chem în judecată pe numitul Y, cu domiciliul în .............................și reşedinţa în ........................... fără a cunoaşte alte date de identificare, pentru ca prin sentința ce veți pronunța:


-să dispuneţi transformarea proprietaţii devălmaşe a foştilor soţi X si Y în proprietate pe cote-părţi ca efect al încetarii/desfacerii căsătoriei. Proprietatea este reprezentată de terenul în suprafaţă de 56 mp înscris în CF ......... (anexa 1) în prezent în cotă comună devălmaşa de ½ X si Y si cota de ½ Z.


M O T I V E

În fapt, subsemnata am fost căsătorită cu pârâtul Y până în 03.05. 2012, când, prin sentința civilă nr. ................ (anexa 2) a avut loc divortul si partajarea bunurilor comune, subsemnatei revenindu-mi în totalitate casa şi terenul situate în ....... inscrise în CF ...... (anexa 3), cu acces pe terenul obiect al prezentei cereri.

În drept, invocăm dispozițiile art. ????????????

Probe, înțelegem să folosim proba cu înscrisurile anexate

Depunem: prezenta și copii de pe actele arătate pentru comunicare