avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate da78n

Activitate da78n

Legea Apiculturii: [ link extern ]
Am moștenit anul trecut 5 familii de albine. Din proprie inițiativă le-am declarat la Registrul Agricol de la Primărie deoarece așa ”e tradiția” în zona respectivă, Registrul Agricol fiind actualizat anual, ori de câte ori mergi după o Adeverință sau alt act la Primărie ori din proprie inițiativă.

Din acel moment am început să fiu contactat de indivizi pe care la început i-am considerat onești dar pe zi ce trece mi se par din ce în ce mai dubioși.

În prezent sunt acostat insistent (considerându-mă de-a dreptul șantajat) de 2 indivizi care insistă să mă convingă ”de bună voie” să mă înscriu într-una din asociațiile lor Apicole, fiecare vorbind urât și catalogându-l pe celălalt drept șarlatan și impostor.

Vreau să precizez în clar că NU mă interesează subvenții, NU mă interesează sprijin de la stat, NU am nevoie de nimic de la nimeni. Problema după cum spuneam este că sunt presat să mă înscriu în asociație și amenințat că în caz contrar voi fi raportat, controlat și amendat, putându-se ajunge până la dosar penal. Se invocă tot felul de controale de la Direcția Sanitar Veterinară (pentru posibil focar de infecție la stup), Poliție (pentru produse apicole neconforme) și chiar Uniunea Europeană (conform unor directive care obligă toți apicultorii să fie membri în asociație) !

Țin să precizez că nu mă ocup cu comercializarea de miere însă conform procedurii locale am oferit magazinului apicol din zonă ”ceară brută” la schimb pentru faguri artificiali însă vorbim de o cantitate nesemnificativă de 5kg anual (nu știu dacă asta se poate considera comerț).

În încheiere vin și cu întrebarea: ce lege mă obligă pe mine să mă înscriu în vre-o asociație care după câte cunosc eu funcționează în regim de SRL și nu are ca fondator sau asociat statul în nici un fel?

Am aruncat o privire peste Legea Apiculturii și am găsit de exemplu la Cap.III, Art.18, lit.c) avertisment sau amendă de la 50 lei la 100 lei, în cazul neidentificării stupilor de către apicultor, la formele asociative de profil legal constituite, conform legislaţiei în domeniu;

???
Nu vreau să particularizez întrebarea dar pe mine mă interesează la modul general În fața cui am obligația de a mă legitima cu Cartea de Identitate și în ce lege se specifică acest lucru?
Nu se poate ca orice terchea berchea să colecteze copii după CI și să amenințe cu amenzi exorbitante.
Există Serviciul de Carte Funciară în care sunt stocate datele tuturor proprietarilor de imobile, Există serviciul de Evidență a Populației unde se emit CI, ambele sunt instituții publice și eliberează date tuturor îndreptățiți să le primească. De ce eu ca cetățean tot timpul trebuie să mă justific în fața unor neica nimenea care au tot felul de inițiative pe care pe mine nu mă interesează.
Cui avem obligația să prezentăm Cartea de Identitate și în ce lege se specifică acest lucru?
Întreb deoarece mi se pare că sa ajuns în situația în care se abuzează deja de acest document. Astăzi am revenit din concediu și găsesc un anunț la Afișierul blocului "Cine nu aduce copie după CI până în data de 03.09.2014 amendă 3000 lei. Ordin de la primărie. Administrator L.E."