avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate Legal to Business

Activitate Legal to Business

Răspuns la discuția Punct de lucru Mall
Buna ziua,

Inregistrarea punctului de lucru la Registrul Co;ertului nu poate fi facuta pana la finalizarea lucrarilor (am crezut ca este vorba de o omisiune in documentatia primita de la proprietar / sublocator). Va trebui sa asteptati predarea pentru inregistrare.

Succes!
adela05 a scris:

Cred ca nu am fost prea explicita. Deci, SRL exista si face o majorare de capital. De la momentul Hotararii AGA prin care se aproba majorarea de capital, exista vreun termen in care banii trebuie virati efectiv? Multumesc


Buna ziua,

In primul rand actul constitutiv prevede ce modificari se aproba prin hotarare AGOA si ce modificari se aproba prin hotararea AGEA, stiind ca AGEA este caracteristica societatilor pe actiuni, insa poate fi preluata si de SRL. In lipsa unei astfel de distingeri in actul constitutiv, dat fiind ca forma de organizare este SRL, AGA ramane competenta sa aprobe o astfel de majorare.

Varsarea capitalului social conditioneaza inregistrarea in registrul comertului. Prin urmare, ulterior adoptarii actului modificator, conform celor de mai sus, si anterior inregistrarii hotararii in registrul comertului, aportul la majorarea capitalului va trebui varsat in contul societatii, pentru a completa apoi si dosarul de inregistrare cu dovada participatiilor.

Succes!
Răspuns la discuția Punct de lucru Mall
Buna ziua,

Extrasul de CF pe cladire ar trebui sa il poata inlocui cu succes.

Buna seara,

Intai va fi necesar sa verificati pentru ce clase de produse / servicii are protectie titularul marcii. Daca acestea coincid cu interesele dvs, atunci verificati daca aria de protectie se extinde si pentru Europa. Verificarile acestea se pot face si de catre OSIM contra cost.

Succes!
Răspuns la discuția Farmacia Comunitara
Buna ziua,

Raspunsul autoritatilor se da in scris si motivat la o cerere adresata in scris, insotita de toate documentele prevazute de lege. Ca este sau nu de acord primarul va trebui sa argumenteze un refuz...
Răspuns la discuția SRL sau SRL-D?
Buna ziua,

Da,
Da,
Da.
Buna ziua,

Va fi necesar sa mergeti si cu o hotarare a organului competent din cadrul asociatului unic sa adopte astfel de hotarari in societatea israeliana, prin care sa se aprobe dizolvarea si lichidarea filialei romane. In cadrul acelei hotarari puteti include si imputernicirea dumneavoastra pentru indeplinirea demersurilor. Nu este obligatoriu sa fie legalizata acea hotarare (exceptand existenta in patrimoniul societatii romane a vreunui imobil...).

Pentru reprezentarea societatii romane in indeplinirea demersurilor veti avea nevoie de o imputernicire din partea administratorului.

Succes!
Răspuns la discuția Contract donatie
Buna ziua,

Nu trebuie autentificat contractul de sponsorizare. Atentie la limitele de deducere a cheltuielilor cu sponsorizarea!
Răspuns la discuția Contract donatie
Buna ziua,

Nu este in concordanta cu scopul mercantil al unei societati contractul de donatie avand ca obiect bani! Mai degraba faceti un contract de sponsorizare, altfel fiscului s-ar putea sa nu-i placa ideea.

Succes!
Buna ziua,

Desi aparent este mai simplu ca PFA / II, va recomand sa optati pentru SRL, datorita flexibilitatii in desfasurarea propriu-zisa a activitatii.

Succes!