avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate baronaurelia

Activitate baronaurelia

Nu spune nimeni sa faca cercetari dar sa solicite documente justificative si sa faca calcule conform legilor in vigoare sunt obligati sau doar trebuie sa ne bucuram pentru faptul ca ne acorda un pic de atentie si ne iau degeaba 1000 de lei.
Daca un expert contabil judiciar numit de instanta aleator nu depune impreuna cu raportul de expertiza documentele justificative care stau la baza calculului unor pretentii si nuci nu face un calcul pertinent in acest sens ci scrie doar generalitati care nu au legatura cu cazul ba mai mult are de rezolvat obiectiunile admise de instanta si nu le rezolva ce se poate face ?
Răspuns la discuția bransament apa rece
Pentru ca suntem tratati ca niste retardati si munca este foarte grea . Apa Nova nu a montat nici contor de bransament pe banii cum a facut RADET de mai bine de 10 ani. Lungesc aceasta stare de fapt din disperare ca nu mai au cine sa le plateasca pierderile din retea . Vina este tot a noastra intrucat ar trebui sa ne unim in organizatii si sa le cerem acest lucru dar suntem niste lasi. Oricum vor fi obligati conform deciziei 27/2012 a UE care le cere efectuarea acestor lucrari pana-n decembrie 2016. cred ca se poate face lucrarea si pe bani europeni dar cine sa faca documentatia administratorii si presedintii abuzivi ar muri de foame si funizorii ar fi obligati sa-si reabiliteze retelele de distributie foarte vechi de ani de zile.
Dar in cazul in care am avut repartitoare si firma care le-a montat ne-a lasat fara sa plateasca despagubiri cum procedam ca este un contract neonorat in termenul de 10 ani. Asociatia sub ca vezi doamne s-a desfiintat firma care citea vechile repartitoare le schimba cu alte repartitoare iar firmele mici care ar fi putut prelua serviciul de citire si calcul sunt date la o parte de marile firme TECHM de exemplu care are si el repartitoarele lui ca-i stau in cele vechi (doar n-o sa ramana in stoc cu ale lui) si vine cu "performantele repartitoare cu citire prin unde radio despre care nu sti nimic cat sunt de performante pentru ca nu esti prezent la citirea lor asa cum se intampla ce=u cele vechi esti trecut abuziv la pausal desi nimeni nu a constatat daca mai sunt functionale daca mai sunt pe pozitie si te baga la pausal asa peste noapte. Achizitia acestora s-a facut fara o discutie serioasa in adunarea generala fara licitatie cum spune legea si fara a se face un inventar al tevilor si eventualelor calorifere monatate in plus in balcon de exemplu sau de unele care au fost supradimensionate. Partile comune care inghit multa caldura si unde se pierde multa caldura intrucat imobilul nu este reabilitat sunt calculate in mod abuziv fiind micsorate cu valoarea tevilor ce traverseaza apartamentele iar cei care nu au vrut sa accepte abuzul au fost trecuti la pausal si platesc toate pierderile . Asta vi se pare normal? Nu este vorba tot de un contract? Am discutat cu firma veche si ne-a spus ca are conventie cu TECHEM-ul sa nu se bage peste ei dar TECHEM-ul s-a bagat asta stiti? Dati o solutie pentru acest abuz greu de dovedit si multe cheltuieli in instanta pentru ca nu vreau sa platesc aceste cote.
Pentru ajutor de inmormantare se pot strage bani asa cum procedam la locul de munca cand se sterang bani pentru asemenea situatii . Orice fond creat la dispozitia Asociatiilor de proprietari au o destinatie speciala si daca nu sunt folositi conform acesteia in timp de un an de zile asociatia care potrivit codului fiscal este scutita de impozit pe venit (ca aceste fonduri sunt venituri) este obligata sa plateasca si sa declare impozit pe venit de 16%. Nu poate tine aceste sume la infinit fara a le da destinatia legala.
Dar cum se chiama plata din FONDUL DE REPARATII a mai bine 20000 lei, fara licitatie a unor repartitoare in apartamentele unor proprietari (proprietate individuala) pentru urgentarea lucrarii cand acesti bani au fost stransi pentru reparatii a partilor comune ex. " inlocuirea tevilor de caldura care tranziteaza apartamentele" si care sunt foarte vechi si colmatate anul constructiei imobilului fiind 1964, lucrare care a fost solicitata si aprobata in adunarea generala.
Răspuns la discuția Plata intretinere bloc
daca a semnat ca este de acord va platii fara tagada cine nu deschide ochii deschide punga. verificati poate au avut o intelegere scrisa daca nu noul proprietar este bun de plata.
Sunt in proces cu comitetul asociatiei de proprietari care nu ne lasa sa ne formam propria asociatie pe scara si nu aplica legile in conformitate . refuza prezentarea documentelor justificative ; facturi. tabele calcul cote firme de mentenanta, state salarii fise de post contracte de mandat, atat proprietarilor cat si instantei si mai nou expertului. nu toti restantierii sunt infractori dar unii administratori, presedinti si cenzori iau salarii foarte mari exemplu la un bloc cu 70 de apartamente fara lift si alte probleme solicitante suntem obligati sa platim salarii de peste 5000 lei. au inlocuit repartitoarele de caldura de curand fara un motiv serios (nu vor doamnele sa se imbrace cand vine cititorul) si mai ales imobilul necesita reparatii interioare intrucat are o vechime de peste 50 de ani strangem de ani de zile diverse fonduri din care se adchita contoare si alte cheltuieli nejustificate mici reparatii despre care nu stim unde si de ce s-au facut, amenajarea pe bani foarte multi a spatiului verde vopsiri de pomi pana-n strada fara a lua in considerare ca am facut fiecare curatenie si amenajarea acestora. Ce ati face dvs. cei care va suparati cand vorbim de reprezentantii comitetului care practic se aleg singuri cu imputernicire in numar mare pe care nu le arata nimanui trebuie sa-i credem pe cuvant cum fac cativa batrani care au divese avantaje la cote . de asemenea probleme ati auzit vi se pare normal? trebuie sa ne trezim si sa ne cerem drepturile.calculeaza cotele pentru caldura luand in calcul repartitoare care nu respecta gradul de contorizat indicat de anrsac, pedepsindu-ne pe cei care nu am vrut inlocuirea lor la plata unor cote imense care cuprind toate pierderile.X-(