avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate R_F

Activitate R_F

Buna ziua!

Va multumesc pentru raspuns. Dosarul este unul de succesiune, cu un singur alt mostenitor, care a pus toate actele la dispozitia avocatului, de la bun inceput. Diagnosticul nu serveste ca dovada in acest caz.

Necunoscand legea, i-am adus acest diagnostic la cunostinta, in mod voluntar, in cazul in care se punea problema sanatatii mele mintale, ceea ce nu a fost cazul.

Se mai aplica raspunsul dumneavoastra? Va multumesc in avans!

trandafir2 a scris:

Buna ziua! Se poate presupune, pe buna dreptate, ca prin plata facuta ati acceptat aditionalele la contractul de asistenta juridica, privind majorarea de onorariu, in baza elementelor noi si complexitatii cazului dvs, intervenite pe parcursul derularii procesului, adica s-a complicat problema, trebuie platiti mai multi bani. Mai ales ca banii sunt achitati prin cont, totul este legal. Succes cu litigiul!

Buna ziua! Am incheiat un contract de asistenta juridica in care se specifica o suma fixa ca onorariu convenit. Nu este trecut nimic ca "alte mentiuni cu privire la onorariu". Dupa semnarea contractului, avocatul mi-a cerut, prin mesaje, o suma de aproape 3 ori mai mare. I-am virat banii, fiind intr-o situatie delicata la momentul respectiv: fusesem recent diagnosticata cu "depresie ca urmare a multiple traume majore", ceea ce i-am comunicat in scris, impreuna cu dovada diagnosticului, inainte sa imi ceara noua suma. Este legal ceea ce a facut si am cum sa-mi recuperez banii? Va multumesc in avans.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Motivul pentru care nu se ajunge la un acord este irelevant, am dat doar un exemplu.

Ma intereseaza sa stiu daca toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale atunci cand unul din ei incepe procedura succesorala si nu se ajunge la un acord.
Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie. Unul dintre mostenitori incepe procedura succesorala la notar in lipsa unui acord initial si instiinteaza abia dupa aceea ceilalti mostenitori. La data la care sunt chemati, ceilalti mostenitori se prezinta la notar, observa nereguli (de exemplu: nu sunt incluse in acte toate bunurile care fac obiectul mostenirii) si cer suspendarea dezbaterii succesorale .
Cine plateste taxele notariale in cazul in care lipseste un acord in privinta succesiunii? Doar cel care a initiat procedura succesorala sau toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale?
Va multumesc.