avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate 123adi

Activitate 123adi

Va rog sa-mi spuneti conform carui articol si din ce lege pot depune initial o declaratie pe propria raspundere care sa confirme datele inscrise in certificatul fiscal ca nu as avea datorii la bugetul general consolidat si cele inscrise in certificatul privind taxele si impozitele locale ca nu as avea datorii, iar ulterior sa depun aceste acte
Buna ziua
O firma privata are conturile blocate in baza Ordonantei procurorului DNA. Din verificarile efectuate s-a constatat ca dosarul in baza caruia a fost emisa ordonanta este de 2 saptamani pe rolul Tribunalului , insa la aceasta data firma -ofertantul nu are calitate procesuala activa, totusi conturile raman blocate probabil pana la solutionarea cauzei(proces deschis in iulie 2016).
POATE FI ATRIBUIT UN CONTRACT DE ACHIZITIE PUBLICA unei entitati cu conturi blocate?????
Pot considera ca firma nu are capacitate financiara???????
Răspuns la discuția Martori rude gradul 1
Având în vedere că sunt rude de gradul1 nu pot fi obiectivi.Cred că cel mai potrivit lucru ar fi să vină cu martori externi,de exemplu vecini , prieteni sau anunturi la 112 -pv politie.Si eu pot veni cu părinții mei care evident nu pot fi decât subiectivi.
Mă aflu în proces de divorț cu soțul meu.Acesta în cererea de divorț aduce ca martori pe tatăl și sora sa. Vă rog sa îmi spuneți daca ar fi mai bine să ii desființez din prima cei doi martori sau daca as putea sa-i desființez ulterior după audierea lor?
mii de scuze, era vorba de art.77 alin3
Am avut un accident de munca si s-a constatat ca as fi incalcat Lg.319/2006, motiv pentru care am fost sanctionata cu mustrare scrisa cf. art.73 din Lg.188/1999-Statutul functionrilor publici, desi incalcarile din 319 nu se regasesc in Lg188.
E posibila o astfel de interpretare sau e o prostie crasa?

Răspuns la discuția Accident de munca
la finalul pv nu este precizat unde pot contesta acest act si nici termenul de contestatie!!!!!!.poate fi considerat pv nul de drept ???? deorece nu se precizeaza acest lucru?
Buna seara
azi am primit de la angajator pv de cercetare al AM, cu viza ITM, pv in care s-a propus mustrare scrisa a mea, pe motivul a nu am anuntat de indata seful direct. Seful direct a fost anuntat in 2 ore de la producerea accidentului. Poate fi considerat un timp rezonabil?As avea vreo sansa in instanta?
Nu am primit inca FIAM. Unde pot contesta acest PV? La ITM care a dat avizul sau direct in instanta (tribunal sau Judecatorie?). Ce termen am de contestare?
Multumesc frumos
Buna seara
Am fost plecata in delegatie si am suferit un accident de munca. Angajatorul a facut cercetarea AM, dar pana la aceasta data nu am obtinut viza ITM-ului pe raza caruia s-a produs accidentul desi au trecut aprox.70 zile. Cand ma pot adresa si cui pentru a cere daune?ar trebiu sa obtin viza ITM si apoi sa cer daune?Pot cere daune in cursul cercetarii?Cui cer daune?
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Cuantum 1/3 executare silita
multumesc frumos
Banca mi-a comunicat ca 1/3 se aplica asupra sumei de 800 pentru ca ea e creditor de rangul 1 asupra veniturilor din salarii. In conditiile cand o sa creasca euro, rata se poate duce la 1800-2000 lei . Cine isi recupereaza primul suma???????
multumesc