avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate mezgageza

Activitate mezgageza

de unde sa stiu daca am 12 luni de stagiu de cotizare la somaj? cine trebuie sa inceteaza contractul de munca avand invedere ca administartorul firmei nu are drept de semnatura si stampila? lichidatorul?
firma la care sunt angajat din 2013 nu a platit absolut nimic dupa mine....de 5 luni nu mai lucrez la firma respectiva dar inca sunt angajatul lor..firma a intrat in insolventa...am dreptul la somaj? care sunt primii pasi pe care trebuie sa fac?
a recunoscut totul..ce poate sa determina pe judecatori sa elibereze? cred ca nimic...intr-o luna nu se schimba mult
inteleg..totusi o ultima intrebare ca sa fie clar......in afirmatia "in cursul judecatii..." nu se intelegem si termenul din camera preliminara?
in primul termen am fost cu avocatul din oficiu si am cerut termen pt impacare ceea ce am obtinut (3 sept.) dar problema este ca persoana vatamata in 15 septembrie ajunge in tara.....sa cer amanare pt angajare avocat? care este nr.articolului care prevede ca am dreptul la un termen? sau nu pot sa cer termen pt angajare avocat numai in primul termen de judecata?
da,inteleg si multumesc frumos.....daca am cerut termen pt angajare avocat in camera preliminara pot sa cer si in faza de judecata avand in vedere ca conform noului cod penal este obligatorie acordarea unui termen pt angajare avocat ales?
si totusi nu inteleg
Art. 347: Contestatia
(1)Impotriva incheierii pronuntate in temeiul art. 346 procurorul si inculpatul pot face contestatie in termen de 3 zile de la comunicare .
si eu NU AM PUTUT CONTESTA...
Solutia pe scurt: În temeiul prevederilor art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată că Judecătoria Tg-Mureş este competentă din punct de vedere material şi teritorial în ceea ce priveşte judecarea prezentei cauze. În temeiul prevederilor art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în ce priveşte dosarul penal nr. 3014/P/2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Mureş, în care s-a emis Rechizitoriul din data de 09.03.2015 privind pe inculpatul....... – pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (două fapte), fapte prev. şi ped. de art. 244, alin. 1 şi 2 C.p., cu aplic. art. 41, alin. 1 C.p., art. 38, alin. 1 C.p. şi art. 5 C.p. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul ............. . Faţă de lipsa inculpatului stabileşte termen de judecată pentru data de 11 iunie 2015. Dispune citarea inculpatului cu mandat de aducere pentru termenul care se acordă. Dispune citarea persoanelor vătămate Dezsi Florina Andreea şi Man Ana Maria cu menţiunea că se pot constitui părţi civile până la începerea cercetării judecătoreşti potrivit art. 353 alin.3 Cod proc pen. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu
un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea mandatului de arestarae preventiva? poate ca parchetul va cere prelungirea mandatului? de ce depind daca va fi prelungit sau daca va fi pus sub control judiciar?
intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de contestatie....unde gasesc textul de lege care prevede ca decizia ramane definitiva daca nu depun exceptii?
pot sa deschid un cont pe numele copilului minor si eu (tatal) sa fiu imputernicit?