Soțul român ,soția poloneză ,căsătoriți in Romania ,au un copil născut în Norvegia .
Acum locuiesc în Norvegia ,ptr că acolo lucrează
Pot solicita divorțul in Romania ?
Se poate cere domiciliul copilului în instanțele din Romania ?
Bună seara ,în legea 196/2018 nu se menționează că cenzorul trebuie sa semneze listele de plata a întrețineri ,dar are ca atribuții verificarea acesteia .
Propietari cum au certitudinea că cenzorul a verificat corectitudinea listelor de plata ,daca pe aceste liste nu se mai găsește semnătură cenzorului ?
Bună ziua ,o întrebare ...daca s-a constat că aproximativ tot ce, legea 196/2018 obliga în vederea constituirii asociațiilor de proprietari ,are vicii ,dar ptr apel este tardiv ...se mai poate face ceva ptr reparația acestei situații ?
Bună seara ,propietari unui bloc (25%)prin extensii (au construit alipit de bloc încă o camera ) construcții fără autorizație ,ulterior s-a înființat și asociație de proprietari ,fara sa se declare noile suprafețe utile ,acum este situația că ,atât c.p.i cât și căldură se repartizează pe suprafețele utile din contactele de v/c .nu se ia în considerare noile suprafețe ,primăria arată că este în atribuția asociației de proprietari sa rezolve aceasta speță ,Având in vedere că suprafețele utile s-au mărit cu peste 30%,cred că nu sunt împărțite corect cheltuielile
Întrebarea mea este ,care sunt soluțiile sa se rezolve acesta speță ? Atât în civil cât și în penal ,menționez că primăria nu contrazice dar nici nu se implica .
Bună ziua ,doresc un model de cerere reconvențională ,în sensul că pârâtul înțelege să-și valorifice anumite drepturi ,în cazul când se admite acțiunea reclamantului
Am făcut referire la cerere (sau orice înscris ) pentru că firma de administrare știe decât "una și bună " afirma că se sting datoriile in ordinea vechimii lor și președintele ridica din umeri ,
Bună seara ,va rog un răspuns la situația relatată
Un propietar este acționat în instanță ptr restanță la întreținere ptr o anumită perioadă .
Pentru perioada ulterioară în scopul sa nu se mai acumuleze alte datorii ,ținând cont că procese durează ceva timp .Poate face o cerere să plătească întreținere doar ulterior perioadei ptr care a fost actîonat în instanță ?
Proprietarul restanțier poate invoca Art 1508 alin 1 " creditorul nu poate imputa plata asupra unei datorii neexigibile ori litigioase ?
Bună seara ,în cazul unei datorii mai vechi de 3 ani la plata cheltuielilor de întreținere ,intervine prescrierea ...
Întrebarea mea este ,prescrierea intervine ptr întreaga sumă sau doar ptr penalizările datorate