avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate timpuriu

Activitate timpuriu

Am emis sa spun la prima postare ,că soțul este reclamantul, iar anterior încheierii căsătoriei,pârâta declara in fata notarului că "alegem legislația din România privind reglementarea căsătoriei noastre și a regimului matrimonial ales " declarația notarială este necesara in vederea încheierii castoriei
Bună ziua
Va rog să mă lămuriți în următoare speță :
Soțul cetățean român,soția cetățean polonez
, s-au întâlnit în Norvegia unde își desfășoară activitatea profesională ,s-au căsătorit în România ,iar apoi s-au întors în Norvegia ,copilul lor s-a născut în Norvegia .
Acum s-au hotărât să divorțeze din motive medicale .
Instanțele din Romania au competența să judece acest dosar ?
Corect ,și în aceste condiții instanțele din Romania sunt competente ?
Soțul care este cetățean roman
Motivul fiind :
Din vina ambilor soți
Sau,din motive de sănătate ale paratei
Soțul român ,soția poloneză ,căsătoriți in Romania ,au un copil născut în Norvegia .
Acum locuiesc în Norvegia ,ptr că acolo lucrează
Pot solicita divorțul in Romania ?
Se poate cere domiciliul copilului în instanțele din Romania ?
Bună seara ,în legea 196/2018 nu se menționează că cenzorul trebuie sa semneze listele de plata a întrețineri ,dar are ca atribuții verificarea acesteia .
Propietari cum au certitudinea că cenzorul a verificat corectitudinea listelor de plata ,daca pe aceste liste nu se mai găsește semnătură cenzorului ?
Bună ziua ,o întrebare ...daca s-a constat că aproximativ tot ce, legea 196/2018 obliga în vederea constituirii asociațiilor de proprietari ,are vicii ,dar ptr apel este tardiv ...se mai poate face ceva ptr reparația acestei situații ?
Bună seara ,propietari unui bloc (25%)prin extensii (au construit alipit de bloc încă o camera ) construcții fără autorizație ,ulterior s-a înființat și asociație de proprietari ,fara sa se declare noile suprafețe utile ,acum este situația că ,atât c.p.i cât și căldură se repartizează pe suprafețele utile din contactele de v/c .nu se ia în considerare noile suprafețe ,primăria arată că este în atribuția asociației de proprietari sa rezolve aceasta speță ,Având in vedere că suprafețele utile s-au mărit cu peste 30%,cred că nu sunt împărțite corect cheltuielile
Întrebarea mea este ,care sunt soluțiile sa se rezolve acesta speță ? Atât în civil cât și în penal ,menționez că primăria nu contrazice dar nici nu se implica .
Bună ziua ,doresc un model de cerere reconvențională ,în sensul că pârâtul înțelege să-și valorifice anumite drepturi ,în cazul când se admite acțiunea reclamantului