avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate SCPA Radu si Asociatii

Activitate SCPA Radu si Asociatii

Buna ziua,

Detinand o cota mai mare, va avea dreptul la cota corespondenta din suma cu care il vindeti.
Totodata, in cazul unui litigiu privind iesirea din indiviziune, va avea dreptul de a pretinde apartamentul in natura cu despagubirea dumneavoastra pentru cota, pe principiul ca are o cota mai mare.
In rest, nu, nu poate sa va oblige sa va vindeti cota la un pret cu care nu sunteti de acord, nu poate decide vanzarea intregului apartament fara acordul dumneavoastra.
Buna ziua,

Exista o cale juridica - o actiune in constatarea uzucapiunii. Adica trebuie sa faceti dovada ca ati stapanit si v-ati manifestat ca proprietar dumneavoastra si autorii dumneavoastra (tatal si bunicul) peste 30 de ani aceasta casa si terenul aferent. Din cate inteleg aveti si inscrisuri care sa va dovedeasca asta si va trebui sa aveti si doi martori care sa confirme ca ati locuit si stapanit casa in acest interval (dumneavoastra si tatal si bunicul).
Buna ziua,

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa scoateti un extras de carte funciara. De acolo veti afla daca matusa si-a intabulat dreptul de proprietate si ce apare in cartea funciara cu privire la terenul pe care aveti drept de succesiune.

Daca imobilul constituie o proprietate unica in cartea funciara, adica terenul asupra caruia ati avea dreptul este parte din acelasi imobil cu restul, atunci nu se va putea vinde caci in cartea funciara ar trebui sa apara un alt proprietar asupra terenului si probabil ca nici matusa nu a putut intabula.

In ceea ce priveste contractul de vanzare cumparare, atat timp cat nu ati avut cunostinta despre acesta, daca nu a fost nici inscrisa in cf vanzarea si daca matusa nu a prestat intretinerea, puteti face actiune in anularea contractului de vanzare cumparare.
Răspuns la discuția Procesoman/ã ?
Gasiti hotararea judecatoreasca (hotararile) prin care tatal dumneavoastra a castigat litigiul cu cumparatorii.

La CF se pot intampla multe, printre care si neleaglitati, cum ar fi taierea numeolor proprietarilor astfel incat cel care are 250 mp sa poate pretinde ca e singur proprietar, in mod normal insa, daca se rectifica o CF, numele proprietarului nu este insa sters, ci apar unul sub altul instrainarile succesive (conventionale sau ca urmare a unor hotarari). Deci acea taiere poate fi un artificiu prin care sa poata fi inselati eventuali cumparatori.

Gasiti hotararile si actionati in judecata OCPI pentru clarificarea situatie CF.
Depinde de multe aspecte, pe scurt insa:
- Bunica a vandut terenul cu act notarial? Si daca da, inseamna ca la CF terenul era inscris pe numele bunicii, deci cumparatorul a fost de buna credinta si intr-o eventuala revendicare (litigiu privind proprietatea terenului) foarte probabil ati pierde litigiul. As fi curios insa sa stiu cum a inscris bunica terenul la CF pe numele dumneaei in conditiile in care acesta apartinea mamei dumneavoastra.
- Daca terenul a fost vandut cu act neautentic (adica nu la notar) practic acel act nu valoreaza nimic si terenul apartine in continuare mamei dumneavoastra (mergand pe ideea ca la CF este inscrisa mama dumneavioastra asa cum ar trebui daca terenul ii apartinea).

Trebuie sa dati detalii specifice.
Răspuns la discuția TVA restaurant 01.11.2018
Stimata Doamna,

Se aplica oricarui tip de restaurant, indiferent daca ofera si servicii de cazare sau nu.
Stimata Doamna,

Cum ati aflat aceasta categorie? Ati scos un certificat de urbanism? In certificatul de urbanism va spune ce se poate si ce nu construi.

In alta ordine de idei, categoria L4 nu este o categorie generala astfel ca sa pot stii la ce se refera, ghicesc insa ca se are in vedere L de la locuinte si poate 4 nivelul maxim al etajelor.

In orice caz, unde se poate mai mult, se poate si mai putin, daca se pot construi 4 etraje, cu atat mai mult se pot construi si 1 etaj sau orice numar inferior lui 4. In urbanism se indica nivelul maxim, nu se indica nivelul minim, in sensul ca se poate construi orice nivel sub 4 etaje. Cei care construiesc blocuri va dezinformeaza.
Răspuns la discuția timp rezonabil
Contractați un avocat și va va face demersurile de închidere a dosarului, răspunderea fiind prescrisă


Mihaela E. a scris:

BUna ziua,
Faptele s-au petrecut in perioada septembrie-noiembrie 2012 .Declaratiile mi-au fost luate in perioada ianuarie-aprilie 2013.
Multumesc.

Răspuns la discuția Bani imprumutati
Stimate Domn,

Aveți toate șansele întrucât puteți face dovada platii

Incercati să obțineți o recunoaștere pe sms, email. Sau dacă aveți discuții premergătoare sau concomitente împrumutului cu atât mai bine.

Ii faceți o notificare și apoi formulați acțiune

Vasile122 a scris:

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de un sfat legat de bani imprumutati unui prieten.Este vorba despre 10000€ trimisi prin transfer bancar,care este singura dovada a imprumutului.Ce sanse as avea in instanta sa.mi recuperez banii?
Va multumesc.

Răspuns la discuția timp rezonabil
Stimata Doamna,

În cazul acestei infracțiuni (cu pedepse de maxim 5 ani pe legea mai favorabilă - noul cod), prescripția răspunderii este în termen de 5 ani de la data faptei. Înțeleg deci că au trecut peste 5 ani? În ceea ce privește termenul rezonabil, practica judecătorească nu acorda importanta acestui aspect și nici nu vad un câștig efectiv în a face o contestație privind durata. Puteți solicita (daca sunteți sigura de termene) cu o adresă către procuror să dispună incetarea pe motivul prescripției răspunderii penale.

Mihaela E. a scris:

E posibil ca dupa 5 ani de cand mi-a fost adusa la cunostinta calitatea de invinuit pentru favorizarea infractorului (ancheta DNA), intr-un dosar disjuns care nu mi-a fost comunicat , 5 ani in care nu am mai fost chemata la organul de cercetare ,- sa invoc prescriptia ? Cum se defineste acel timp rezonabil si se poate discuta de timp rezonabil si la urmarire ? Anul trecut infractorul favorizat a fost condamnat la 6 ani si 3 luni. Pe care cod se face acum urmarirea penala ?