avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate rusuioan2014

Activitate rusuioan2014

buna ziua,
am un teren concesionat la primarie, pe 49 ani, au trecut 5 ani de cand imi desfasor activitatea pe el, si as vrea sa stiu daca se poate sa cumpar terenul, in conditiile in care am ridicat si o cladire, sediu firma. Am vorbit la primarie si au zis ca nu pot sa-l vanda, deoarece ar crea unele dificultati, in ideea ca ar vrea si altii sa faca acelasi lucru, adica sa isi cumpere pamantul pe care il au concesionat de la primarie. Se poate sa ii oblig intr-un anumit fel sa-mi vanda terenul?
Va multumesc!!!
In contract se specifica ,,in caz de neplata pana la data scadentei ve-ti suporta penalitati de 0.1 % pe zi,,
Problema este ca eu nu am posibilitate de plata, iar suma datorata firmei respective este destul de consistenta (2 miliarde lei vechi), a fost o convetie verbala intre mine si reprezentantul de vanzari ca data scadentei este doar pe hartie, si ca ma va mai astepta pana in februarie, chiar martie 2015 sa le fac plata. (eu am beneficiat de un pret mai bun, si el de un targhet mai consistent)
Vina imi apartine in intregime, am mers pe incredere si se pare ca nu trebuia... sunt si incepator in afaceri, si se pare ca nu prea fac o treaba buna.
Stiu ca repet intrebarea, dar ce se mai poate face, sa salvez afacerea?

VA MULTUMESC!!!
buna ziua, daca ma poate ajuta cineva, am o firma si am ajuns in imposibilitate de plata catre un furnizor, mentionez ca data scatentei a trecut cu 2 saptamani, si marfa inca o am pe stoc. Mi-au trimis o scrisorica precum trebuie sa le platesc facturile scadente in 15 zile, daca nu o sa ma de-a in judecata, am discutat cu ei sa vina sa-si ia marfa, dar nu vor, ei vor banii pe facturi. Cum as putea rezolva problema, si daca nu , care ar fi consecintele in cazul unei posibile judecati... Va multumesc!!!