avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Imposibilitate de plata catre furnizori de marfa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Imposibilitate de plata catre furnizori de marfa

buna ziua, daca ma poate ajuta cineva, am o firma si am ajuns in imposibilitate de plata catre un furnizor, mentionez ca data scatentei a trecut cu 2 saptamani, si marfa inca o am pe stoc. Mi-au trimis o scrisorica precum trebuie sa le platesc facturile scadente in 15 zile, daca nu o sa ma de-a in judecata, am discutat cu ei sa vina sa-si ia marfa, dar nu vor, ei vor banii pe facturi. Cum as putea rezolva problema, si daca nu , care ar fi consecintele in cazul unei posibile judecati... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 17:43, 22 Octombrie 2014
Buna ziua,

Cititi cu atentie contractul si va veti raspunde la intrebari.
In contract se specifica ,,in caz de neplata pana la data scadentei ve-ti suporta penalitati de 0.1 % pe zi,,
Problema este ca eu nu am posibilitate de plata, iar suma datorata firmei respective este destul de consistenta (2 miliarde lei vechi), a fost o convetie verbala intre mine si reprezentantul de vanzari ca data scadentei este doar pe hartie, si ca ma va mai astepta pana in februarie, chiar martie 2015 sa le fac plata. (eu am beneficiat de un pret mai bun, si el de un targhet mai consistent)
Vina imi apartine in intregime, am mers pe incredere si se pare ca nu trebuia... sunt si incepator in afaceri, si se pare ca nu prea fac o treaba buna.
Stiu ca repet intrebarea, dar ce se mai poate face, sa salvez afacerea?

VA MULTUMESC!!!
Buna ziua,

Este regretabil ca miza este insasai supravietuirea afacerii... Ar fi trebuit inca de la inceput sa va consultati cu un avocat. Pentru ca nu ati facut-o, de aici incolo este obligatoriu sa consultati unul acum. Degeaba parlamentam pe forum, pentru ca aceasta problema nu se va solutiona cu parerea unuia ori a altuia... Trebuie stabilita si urmata o strategie concreta pentru a va salva afacerea.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere in impas, firma veche declarata inactiva, salvare cu firma noua? silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am o firma de 6 ani, pana anul acesta nu am avut probleme semnificative cu afacerea si firma. In octombrie am fost declarat inactiv pentru ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate loli_bee loli_bee Buna ziua! Am o problema: as dori sa cumpar un magazin alimentar, dar o parte din stocul pe care vanzatorul il are nu este achitat fata de diferiti agenti ... (vezi toată discuția)
Predare afacere ralucata ralucata Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti intr-o privinta. Mama mea are doua magazine satesti si cauta o modalitate legala sa isi predea stocul de marfa, pentru ca ... (vezi toată discuția)