avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate shinnygaby

Activitate shinnygaby

Discuție Plafon plati
buna ziua
Societatea este imprumutata de administrator (sold cont 455= 400.000 lei). Cum isi poate recupera administratorul aceasta suma avand in vedere limitarea de incasari/plati conform. Lg. 70/2015. Daca retrage din casierie cate 10.000 lei/zi, in diferite zile, se considera plata fragmentata? Mentionez ca aceasta suma exista din perioada precedenta aparitiei legii 70; Trebuie incheiat contract intre firma si administrator in care sa fie prevazut faptul ca suma poate fi restituita in rate, functie de disponibilitatile din casierie? Dar pentru sumele pe care le va depune din 9 mai?
buna ziua
am primit factura de la Orange cu zero lei de plata. Ea cuprinde 5 telefoane, reducere 100 la suta. Care sunt inregistrarile contabile?
Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Trebuie sa retin unui salariat 1/3 din salar, catre executor judecatoresc. Banii vor fi inmanati direct la firma de executori (nu prin banca). Este de vorba de o suma mica, salariatul lucrand cu 2 ore/zi. Care sunt monografiile contabile de retinere din salariu si plata a propririi?
Va multumesc.
buna ziua,
sunt microintreprindere. Am pe cont 409 suma de 1200 lei; s-a achitat unui furnizor de servicii prin ordin de plata si nu exista factura pentru a putea inchide contul 409. Nota contabila a fost: 409=5121. Asa se merge in contabilitate din anul 2005. Cum as putea inchide contul 409 si care sunt implicatiile fiscale. Mentionez ca nu se mai poate pune problema recuperarii banilor si nici a unui punctaj cu firma respectiva.
Va multumesc
buna ziua
am cladire reevaluata in minus, pe cont 6813= 400 lei(nedeductibil)
anulare datorii furnizori mai vechi de 5 ani, pe cont 7588=800 lei(impozabil)
casare masina neamortizata total valoare ramasa cont 6583=23531 lei (14 luni ramase, amortizare lunara 1680 lei)
intrebarea mea este: suma din cont 6583 este integral deductibila sau se scade cu amortizarea ramasa pe cele 14 luni?
la ce rand se completeaza in declaratia 101 sumele din cont 6813, 7588 si 6583
va multumesc anticipat
buna ziua,
In momentul acesta sunt microintreprindere (platitoare 3%) si neplatitor de tva
am clienti neincasati din anul 2008; precizez ca nu se mai stie nimic de societatea datornica si nu avem cum lua legatura. In anul 2008 eram platitoare de impozit profit si tva dar facturile nu au fost intocmite cu tva deoarece reprezinta chirie spatiu (operatiune scutita de tva). Cum as putea scoate din evidenta aceasta creanta?
Răspuns la discuția Prorata
multumesc; m-am referit la art. 147 alin. 7 lit a; durata amortizare a autoturismului era de 4 ani; o zi buna
Răspuns la discuția Prorata
Da, vreau sa calculez prorata provizorie pentru 2015
conform cod fiscal art. 147 alin. 7: Se exclud din calculul pro-rata valoarea oricărei livrări de bunuri de capital care au fost utilizate de persoana impozabilă în activitatea sa economică; nu stiu daca autorturismul se incadreaza in aceasta excludere.
multumesc
Discuție Prorata
buna ziua. Sunt societate cu regim mixt.; calculez prorata. intrebarea mea este: am vandut o masina, venitul din vanzarea acesteia se include in calcul prorata? Dar venitul din despagubirea unei masini ce a avut dauna totala?
va multumesc
Răspuns la discuția Reevaluari
va bmultumesc din suflet. o zi buna