Multumesc de raspuns.
Justificarea cred ca este destul de clara:1: a fost afectata strctura de rezistenta a blocului,deci siguranta mea; 2:nu au aprobarile necesare pentru acele modificari.
Dar aici nu discutam de ce justificare am eu, ci de ce justificare au ei cand au incalcat legea si mi-au pus in pericol siguranta(exagerez putin, dar...cam asa e).Da, eu pot proba ca nu am adus nici un fel de modificare apartamenului.Ar trebui sa consult un avocat sa ma indrume?
Sau poate ma lamureste cinva concret cu vreo lege care sa specifice ceva si in legatura cu un apartament modificat inainte de achizitie?Multumesc frumos!!!
Situatia este in felul urmator:Am cumparat in 2011 un apartament prin programul prima casa (2 camere,hol,balcon inchis,baie).In apartament au fost facute usoare modificari de catre vechii proprietari (a fost inchis balconul,spart un zid micutcare nu e de sustinere,si a fost inchisa treceeea din camera spre balcon).Cand am cumparat ap. evaluatorul a facut poze exact asa cum era apartamentul,deci eu nu am facut nici o modificare.Problema mea este ca ceilalti vecini au facut nenumarate modificari fara autorizatie, unii au spart chiar si ziduri de sustinere, altii au desfintat aerisirea de la debara,altul de la parter si-a extins balconul etc...Daca eu vreau sa ii reclam pentru aceste lucrari, voi avea si eu de suferit?Ma vor pune sa refac la loc cum a fost, imi vor da amenda(chiar daca nu am facut eu modificarile si pot dovedi acest lucru)???Multumesc frumos
problema este ca din sentinta civila despre care pomeneam la inceput, rezulta ca atat ceilalti proprietari cat si soacra mea au cedat terenul in favoarea statului...Nu inteleg atunci de ce mai apar si ceilalti in cartea funciara..La ei scrie au fiecare (fiind mai multi mostenitori) o cota parte, dar ei au cedat prin acea sentita terenul statului..Pe cuvant ca sunt in ceata..Poate nu ma duce pe mine capul la mai mult....:)
Buna..Motivul este simplu..De fiecare data cand merge sa isi faca buletin sau are nevoie de CF, autoritatile ii spun ca nu ii face nimic din cauza vechilor proprietari..De fiecare data i-au spus sa mearga sa ii stearga din CF pe vechii proprietari.Multumesc frumos de raspuns
Buna seara, problema sta in felul urmator: soacra mea a dobandit un drept de superficie asupra unui teren si are drept de proprietate asupra imobilului.Exista o sentinta civila din anul 1992 (irevocabila) prin care ea dobandeste dreptul de superficie asupra terenului respectiv.In CF sunt trecuti si vechii proprietari si soacra mea..Intrebarea mea ar fi: cum am putea sa ii radiem pe ceilalti proprietari?
Va multumesc foarte mult!