avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radierea vechilor proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radierea vechilor proprietari

Buna seara, problema sta in felul urmator: soacra mea a dobandit un drept de superficie asupra unui teren si are drept de proprietate asupra imobilului.Exista o sentinta civila din anul 1992 (irevocabila) prin care ea dobandeste dreptul de superficie asupra terenului respectiv.In CF sunt trecuti si vechii proprietari si soacra mea..Intrebarea mea ar fi: cum am putea sa ii radiem pe ceilalti proprietari?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: daiana1976 , utilizator 15:39, 1 Noiembrie 2014
Tot in instanța.
daiana1976 a scris:
cum am putea sa ii radiem pe ceilalti proprietari?

Eventual puteti cumpara terenul de la proprietar.

Dar de ce , care este motivul pentru care vreti "sa ii radiem pe ceilalti proprietari" ?

Buna..Motivul este simplu..De fiecare data cand merge sa isi faca buletin sau are nevoie de CF, autoritatile ii spun ca nu ii face nimic din cauza vechilor proprietari..De fiecare data i-au spus sa mearga sa ii stearga din CF pe vechii proprietari.Multumesc frumos de raspuns
daiana1976 a scris:
... autoritatile ii spun ca nu ii face nimic din cauza vechilor proprietari.

Pai, autoritatile trebuie sa stie ca dreptul la proprietate este garantat de Constitutie.
Pentru acest drept au murit multi oameni de-a lungul timpului, au fost revolte, revolutii, razboaie, morti si raniti, familii indurerate etc ..ca sa fie consfintit acest drept si azi este trecut cu prioritate in Constitutie (legea legilor).

daiana1976 a scris:
De fiecare data i-au spus sa mearga sa ii stearga din CF pe vechii proprietari.

Vechii proprietari(de fapt actualii proprietari) nu pot fi stersi pur si simplu de la CF pentru motivul invocat cum ca "merge sa isi faca buletin sau are nevoie de CF", sincer ..trebuie sa fie ceva mai consistent.
problema este ca din sentinta civila despre care pomeneam la inceput, rezulta ca atat ceilalti proprietari cat si soacra mea au cedat terenul in favoarea statului...Nu inteleg atunci de ce mai apar si ceilalti in cartea funciara..La ei scrie au fiecare (fiind mai multi mostenitori) o cota parte, dar ei au cedat prin acea sentita terenul statului..Pe cuvant ca sunt in ceata..Poate nu ma duce pe mine capul la mai mult....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care ... ionita_emil ionita_emil Buna ziua. Am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care nu este proprietatea mea. Pe acest teren exista 2 case, una a mea si una a ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Cerere interventie proces amavrancea amavrancea Buna ziua, Locuiesc intr-o curte cu mai multi proprietari. In urma cu 8 ani s-a incheiat procesul de iesire din indiviziune asupra terenului cu sentinta ... (vezi toată discuția)