avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Viliro2005

Activitate Viliro2005

Dl procuror nu este dispus sa dea detalii despre compatibilitate. Nu doreste sa dea niciun detaliu: tace si face. Am crezut ca un specialist in domeniul juridic este in favoarea noastra dar am constatat ca este in favoarea altora. Minciuna si abaterile sunt notiunile de baza in aceasta adminstrare. Sesizarile noastre sunt nesemnificative; persoana este prea "sus" ca vreo institutie sa manifeste un minim de exigenta.
Un procuror este membru in comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari X din Bucuresti. Acum cativa ani, in urma unui proces, dl procuror a fost nevoit sa renunte la funtia de presedinte al acelei Asociatii de proprietari pentru incomnpatibilitate.
Astazi nu se afiseaza avizier nici Hotararile Adunarii GEnerale si nici deciziile Comitetului Executiv, din motive de semnaturi la vedere. Va rog sa-mi spuneti temeil legal al acestei incompatibilitati si daca puteti sa adaugati un comentariu deoarece domnul tine strans de acest loc.
Fiul meu efectueaza tranzactii bursiere, ca persoana fizica obtinad câştiguri din transferul titlurilor de valoare pe care le declar eu (ca specialist financiar-contabil) anual la organul fiscal in baza FISEI DE PORTOFOLIU trasmisa de broker.
In anul 2015 am constatat ca una din societatile de la care a cumparat actiuni a dat faliment. Aceste actiuni sunt o pierdere pentru el, pierdere care nu este mentionata in fisa de portofoliu si prin urmare nu se include in baza de impozitare in sensul diminuarii veniturilor obtinute din transferal titlurilor de valoare.
Intrebare;
1. Ce tratament fiscal au actiunile cumparate pe piata bursiera la o societate care ulterior a intrat in faliment si de la care nu s-a recuperat nicio suma.
2. Ce demersuri pot fi efectuate pentru ca baza de impozitare a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare sa fie diminuata cu valoarea actiunilor achizitinoate la o societate care a dat faliment.
3. Ce posibilitati sunt de recuperare, totala sau partiala, a contravalorii actiunilor cumparate pe piata bursiera la societati care ulterior au intrat in faliment.
Se pune problema daca pensionarii care realizeaza activitati independente sub forma PFA, II datoreaza contributia la CAS incepand cu ianuarie 2016.
Conform Art. 150 din noul Cod Fiscal:
"Persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii potrivit legii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari, nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile prevăzute la art. 137 alin. (1) lit.b)."

Pentru o corecta interpretare va adresez intrebarea daca art. 150 se refera la pensionarii din sistemul public de pensii (asa cum sunt si eu).

Va multumesc.
Intrebarea mea este daca veniturile de natura salariala pe carea le-am primit de la Asociatia de Proprietari pee baza unui contract de manadat, se cuprind sau nu la calculul pensiei deoarece Asociatia refuza eliberarea unei adeverinte cu aceste venituri motivand ca sumele din contractul de manadat nu se cuprind in pensie. Completarea mea ar fi ca de moment ce s-a platit CAS va intra si in stagiul de cotizare.
Va multumesc
1. O societate comerciala “A” cu sediul in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, cumpara in mod repetat bunuri electronice sau alte bunuri ( exclusiv autoturisme) din Uniunea Europeana, de pe un site unde vanzatori, in principal persoane fizice prezinta ofertele (nu este magazin on-line).
Plata se face prin PayPal unde datele de identificare ale vanzatorului nu sunt necesare si nu se evidentiaza.
Marfa este transportata in Romania prin curier rapid, fara niciun document din partea furnizorului.

Intrebari:
- Societatea “A” poate face astfel de achizitii ?
- Ce document intocmeste societatea “A” pentru achizitia bunurilor?
- Ce obligatii fiscale are societatea “A” in numele vanzatorului?(cu retinere la sursa/impozit pe venit sau TVA)

2. Care este tratamentul fiscal pentru situatia de mai sus dar dintr-o tara non-UE ?