avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate claudius24

Activitate claudius24

Răspuns la discuția clauza neconcurenta
Asadar, dat fiind ca nu s-a platit acea indemnizatie si nici ca nu este precizata aria geografica nu ar trebui sa imi fac griji cu privire la aceasta clauza, nu?
buna ziua,


incepand din martie 2011, pana in februarie anul curent am lucrat pentru un angajator, penrtu care am semnat o clauza de neconcurenta, care prevede:

"4.1. Pe perioada valabilitatii contractului individual de munca, Angajatul se obliga sa se abtina de la orice fapte de concurenta neloiala, conform Legii 11/1991, privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile ulterioare, si legislatiei in vigoare.

4.2. Atat pe perioada valabilitatii prezentului contract individual de munca, cat si dupa incetarea acestuia (indiferent de cauza si/sau modaliatatea de incetare), pe o perioada de 2 (doi) ani, Angajatul are o obligatie de neconcurenta fata de ......... constand in interdictia impusa Angajatului de a presta, in interesul propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la Angajator, si in interdictia de a presta o activitate in favoarea unui tert care se afla in relatii de concurenta cu Angajatorul.
De la aceasta interdictie se poate deroga numai cu acordul expres al ..........

4.3. Dupa incetarea raporturilor de munca, (indiferent de cauza si/sau modalitatea de incetare) Angajatul se obliga sa nu presteze activitati similare sau de natura celor din prezentul contract de munca in folosul Clientilor/Furnizorilor sau Clientilor/Furnizorilor Potentiali ai Angajatorului, pe o perioada de 2 (ani) de la incetarea acestui contract individual de munca.

4.4. Prezenta clauza de neconcurenta da dreptul salariatului la o indemnizatie lunara de 25 % din salariu, iar Angajatorul se obliga sa plateasca acestuia aceasta indemnizatie, conform Contractului individual de munca nr. ......"

Din februarie pana acum am lucrat la o alta firma care nu era concurenta fostului angajator.Acum am o oferta pentru a lucra o firma direct concurenta cu angajatorul cu care am semnat clauza de neconcurenta.

Dat fiind ca catre mine nu s-a platit lunar cei 25%, ar mai trebui sa imi griji pentru aceasta clauza? Incepand de cand ar fi trebuit sa se plateasca carte mine acest procent?

Multumesc