avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate dxt_morgan

Activitate dxt_morgan

Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca de ex. import cafea boabe din Italia, voi plati accize in Romania la vama ?
Trebuie declarata cafeaua adusa prin cei care fac coletaria Italia-Romania ?
multumesc
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca de ex. import cafea boabe Lavazza produsa in Italia, platesc acciza in vama in Romania ? Trebuie declarata daca e adusa de o firma de transport colete ?

Mii de multumiri
Bună seara !

M-ar interesa să deschid în Bucuresti un coffee to go.

Aș dori dacă aveți amabilitatea să-mi dați o ofertă de preț pentru consultanță plătită în vederea obținerii avizelor necesare.

Dimensiunea spațiului este de aprox. 2 metri lățime/ 3 metri lungime

În interiorul locației închiriate există doar o chiuvetă.

***M-ar interesa foarte mult, pentru început, dacă accesul angajatului la toaletă se va face în clădirea alăturată de care aparține spațiul comercial , dacă m-ar încurca acest lucru în vederea obținelor autorizațiilor și avizelor necesare sau în ce ține de SSM?

Mulțumesc foarte mult !
Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște sfaturi vă rog ?

1. Doresc să închiriez un spațiu comercial în care să investesc niște bani pentru amenajare. Aș putea trece în clauză/contract ca în cazul în care întâmpin probleme diverse care mă împiedică să desfășor activitatea din cauza proprietarului și sunt nevoit să plec din spațiu, să primesc daune compensatorii ?

2. Semnarea contractului de exemplu pe 5 ani de zile (pentru a avea o chirie fixă, să nu am surpriza ca după un an în care am investit să-mi dubleze chiria).
În caz de insolvență a firmei mele, voi fi nevoit să plătesc din fonduri personale chiria pentru anii rămași ?

3. Cum să abordez situația referitor la un contract de închiriere în care aș dori să fie revizuit de un avocat ( contra-cost ) ? Din ce am mai auzit, proprietarii de spații nu prea sunt de acord să vină chiriașul cu contractul propriu de închiriere. Sunt obișnuiție să fie semnat fără a fi citite aceste contracte...

Mulțumesc foarte mult !
Discuție Import cafea
Bună ziua,

Vă rog să îmi ziceți, dacă import cafea de ex. din Austria, taxa de TVA de acolo este inclusă deja in prețul final al lor -20%, eu în Romania cum procedez pentru a o vinde mai departe ?

Mentionez că voi inregistra SRL-ul cu opțiune de plată a TVA-ului.

*Am nevoie de vreun document din partea lor privind conformitatea produsului sau vreun certificat ceva, pentru a vinde în România ?

Multumesc !
Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi explicati cum pot dona din ONG catre o persoana fizica care este in alta localitate ? Mi-a oferit toate detaliile, am verificat cazul si prin asistentul social de la ei din primarie, este caz real cu nevoie de ajutor urgenta.

Unii m-au invatat sa fac contract de sponsorizare, altii de donatie, unii de mecenat sau dar manual. Nu am cunostinte in acest domeniu, stiu doar ca unele din cele de mai sus trebuiesc autentificate la notar sau ca pot fi utilizate doar pentru anumite activitati ale celui care primeste banii (nu prea avem cum face acest lucru fiind judete diferite)

Care este calea legala cea mai simpla de a-i oferi un ajutor ?
Ce acte am nevoie sa am in asociatie pentru aceasta donatie in cazul unui control ?

Mii de multumiri !
Discuție Furt
Buna ziua, din pricina unei suparari mai mare am oprit la mine certificatul de mostenitor al prietenei mele. I l-am trimis recent prin posta romana cu confirmare de primire si cu buletin de expeditie ca ea m-a tot amenintat ca ma da la politie pentru furt. Acum ea l-a primit, mi-a zis ca asta e dovada cu care va merge la politie ca i-l furasem. Daca merge la politie acum, si sunt chemat, nu pot zice ca ea il uitase la mine intre acte si cum mi-am amintit i l-am inapoiat ? Cum sa procedez ? Va rog sa ma informati daca se poate.
Buna seara, mi-am angajat un avocat caruia i-am platit deja o suma mare de bani sa ma reprezinte in procesul civil de dare in plata dar se pare ca nu se pricepe atat de bine cat am platit asa ca, va rog sa imi dati niste sfaturi ce documente sa depun sau ce sa fie mentionat sa pot avea castig de cauza ca vreau sa dau apartamentul bancii ca nu mai pot plati din pacate...am scos adeverinta ca mi-au scazut veniturile drastic de la semnarea contractului, altceva nu stiu ce pot mentiona care sa fie dupa principiul imprevizibilitatii... ?
Răspuns la discuția Accident rutier!
Sa isi ia in primul rand un avocat bun care sa poata prezenta atat organelor de urmarire penala cat si instantei de judecata faptele reale, interventiile false si marturiile false ce le sustin acei romi si faptul ca prietenul dvs este in pericol datorita furiei familiei sau a rudelor celui decedat. Avocatul poate prezenta instantei de judecata circumstantele atenuante( va explica tot el despre ce e vorba) si sansele sunt reduse sa ia pedeapsa cu executare in opinia mea, mai ales daca se va dovedi ca nu a fost vina lui va primi neinceperea urmaririi penale, dar, repet, are nevoie de avocat sa il reprezinte din faza de urmarire penala.
Răspuns la discuția Pedeapsa cu suspendare
Nu cred ca va ajuta prea mult calculele facute acum iar ce e important este sa aveti un avocat foarte bun, pentru ca , indiferent de solutia oferita in prima instanta, procurorul ori partea vatamata ori avocatul advers sigur face apel si acolo se poate schimba pedeapsa asa ca daca nu sunteti multumit de reprezentarea in instanta angajati-va un avocat foarte bun specializat pe drept penal. E o infractiune serioasa daca se pedepseste de la 7-15 ani si aveti nevoie de reprezentare pe masura.