avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import cafea
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import cafea

Bună ziua,

Vă rog să îmi ziceți, dacă import cafea de ex. din Austria, taxa de TVA de acolo este inclusă deja in prețul final al lor -20%, eu în Romania cum procedez pentru a o vinde mai departe ?

Mentionez că voi inregistra SRL-ul cu opțiune de plată a TVA-ului.

*Am nevoie de vreun document din partea lor privind conformitatea produsului sau vreun certificat ceva, pentru a vinde în România ?

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 10:12, 11 Noiembrie 2020
Achizitia din Austria nu reprezinta un import, ci o achizitie intracomunitara. Daca societatea dvs. este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316, veti aplica taxarea inversa, furnizorul facturandu-va fara TVA. In aceasta varianta veti factura clientilor dvs. cu TVA la vanzare.
Daca sunteti inregistrat pe art. 317 (doar pt operatiunile intracomunitare), veti plati efectiv TVA-ul statului roman in baza decontului special de taxa (D301), la fel, furnizorul din Austria facturandu-va fara TVA. In aceasta varianta nu aveti treaba cu TVA-ul romanesc la facturare.
Daca nu sunteti deloc inregistrat in scopuri de TVA, furnizorul din Austria va factureaza cu TVA-ul lui. ATENTIE insa, scutirea de la plata TVA pentru achizitiile intracomunitare de bunuri opereaza pana la atingerea plafonului de 34000 lei.Nici in aceasta varianta nu aplicati TVA la vanzarile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar firma neplatitoare tva Alex N Alex N Buna ziua, O societate comerciala, neplatitoare de tva in Romania, achizitioneaza marfuri din UE si vinde fara TVA in Romania. Achizitiile din state UE sunt ... (vezi toată discuția)
Ce obligati are srl-ul din romania in aceasta situatie? Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta: - un SRL, domeniu de activitate- tehnician dentar- ne-inregistrat in scopuri de TVA face achizitie de materii prime ( ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fac prima achizitie pe firma din ue danielstanciu danielstanciu Buna ziua, Urmeaza sa fac prima achizitie pe firma din UE, si anume o lentila foto care costa 1500 EUR. Va fi luata de pe Ebay din Germania. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)