avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru342

Activitate Alexandru342

Buna ziua.

As vrea sa ofer servicii de editare video, dar fara legatura cu industria cinematografica, doar pentru utilizare pe Internet. Mai concret, eu realizez un video pe calculator, folosind softuri specializate, apoi il vand mai departe clientului. Nu inregistrez videourile cu o camera, ci le fac de la zero pe calculator (folosind imagini, text si eventual surse video achizitionate din alta parte).

In aceasta situatie, codul CAEN potrivit ar fi 5912?
"Este inclusa aici si activitatea laboratoarelor de filme cinematografice si activitatile laboratoarelor speciale, pentru filmele de desene animate. "

Multumesc!
Buna ziua,

Avand in vedere ca unul din avantajele unui SRL-D este scutirea de la plata CAS angajator de 20.8%, am dreptate cand presupun ca trecerea preconizata a CAS in sarcina doar a angajatului va elimina aceasta facilitate fiscala pt firmele aflate la inceput de drum de la 1 ianuarie 2018?

Multumesc
Buna seara,

Am o SRL-D infiintat in iulie 2016, fara activitate pe ea pana in acest moment. Am depus declaratie de inactivitate pentru exercitiul financiar (incheiat pe 31.12.2016), in februarie 2017 la Anaf, mentionand ca nu am avut activitate pe firma de la infiintare.

Firma este inregistrata in mediul rural, eu nu locuiesc acolo. Tocmai am aflat ca am primit doua plicuri de la Anaf, cu notificari pentru nedepunerea declaratiilor de impunere. Unul pentru decembrie 2016, unul pt martie 2017. Nu stiu mai multe detalii si nu am drum prin localitatea unde e infiintata firma in urmatoarele 10 zile ca sa vad exact ce scrie in notificari.

Ma duc maine la Anaf sa vad despre ce e vorba, dar as vrea sa stiu inainte sa ma duc, daca am gresit pe undeva, daca mai trebuia sa depun vreo declaratie in afara de cea de inactivitate (avand in vedere ca nu s-a desfasurat activitate niciodata).

Multumesc!

Buna ziua. As vrea sa deschid un SRL-D, avand ca obiect de activitate scrierea de articole in limba engleza, pentru siteuri din strainatate, activitatea fiind doar pe Internet.

Imi poate spune cineva ce cod CAEN s-ar potrivi in acest caz?

Pana acum am vazut codurile acestea:
9003 - activităţi ale ziariştilor independenţi
5819 - alte activitati de editare (dar nu zice nimic de articole in format text)

Multumesc!
Buna ziua. As vrea sa infiintez un magazin online, unde o parte din produse ar fi aduse de la magazine online din UE, din Marea Britanie mai ales. Problema mea ar fi ca nu vad optiunea de a face o comanda pe persoana juridica. Pot face o comanda pe persoana fizica, revanzand apoi produsele respective in Romania pe firma? Este posibil asa ceva?

Multumesc,
Alexandru
MarianBratu, multumesc frumos pentru raspuns.
Iulian Manea, multumesc pentru raspuns.

MarianBratu
Nu la accize ma gandeam. Cautand cu Google, am gasit ceva despre O.U.G. nr. 50/1998 modificată şi completată de Legea nr. 148/1999, despre o autorizatie pentru comercializare alcool/tutun/cafea. Articolul care mentiona autorizatia si legea respectiva mentiona o taxa pentru fiecare din cele trei tipuri de produse:

Taxele de autorizare sunt menţionate în anexa nr. 16 la O.U.G. nr. 50/1998.

Taxele se plătesc în două tranşe egale, astfel:

- prima tranşă, în cuantum de 50% din valoarea totală prevăzută în anexa nr. 16 la O.U.G. nr. 50/1998 înainte de emiterea autorizaţiei;

- a doua tranşă, în termen de 6 luni de la data emiterii autorizaţiei.


Daca cautati in google "taxa comercializare alcool", articolul respectiv este la primul rezultat, pe siteul unui avocat.

N-am prea gasit informatii despre taxa respectiva in alte parti, asa ca nu sunt sigur ca exista, sau ca n-a fost scoasa intre timp.
Buna ziua. Doresc sa deschid un magazin online in lunile urmatoare, care va comercializa printre altele si bauturi alcoolice, produse tutun si cafea.

Am inteles ca trebuie autorizatie pentru aceste trei tipuri de produse (cafea, bauturi alcoolice si tutun), dar nu am gasit care este cuantumul taxei cerute pentru fiecare autorizatie de comercializare pe an. Produsele nu ar fi importate, ar fi cumparate de la distribuitori din Romania.

Stie cineva cat ar fi taxa respectiva si daca se aplica si la magazinele online?

Va multumesc,
Alexandru