avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate iulianstf

Activitate iulianstf

Nu este specificat nicaieri dreptul de uzufruct viager
Sotia nu a deschis succesiunea, si este trecuta si ea in contract ca beneficiar al dreptului de intretinere, dar se pot cere si cheltuielile cu facturile pe care noi inca i le achitam in care consumul este facut doar de catre ea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avem avocat, facturi, chitante, martori
La instanta am dus probe audio video de pe camerele de supraveghere, fiind inregistrata batrana cum ne injura si ne zicea sa plecam ca este casa ei, cand ne agresa copii, etc, mai nou acum 2 zile ne-a vandut lucrurile personale pe care le aveam in casa, masina de spalat, aragaz, hota, etc, in instanta a recunoscut batrana ca noi am renovat casa, ca noi le-am achitat datoriile deoarece aveau datorii la impozitul pe locuinta aprox 3000 lei, plus altele, decat ca ea nu vrea sa ne despagubeasca ca sa anulam actele, vrea sa se anuleze actele de la sine si ca noi sa ramanem pagibiti,
Pai tocmai asta a si facut, cum a decedat batranul ne-a dat in judecata, dar noi ne-am ocupat de absolut toate cele necesare inmormantarii, le-am oferit întreținere cu absolut tot ce au avut nevoie, am investit in acea locuinta o suma foarte mare de bani, i-am cerut despagubiri in instanta dar a zis ca nu este de acord sa ne despăgubească.
Din aceasta cauza cei doi copii ai fost foarte afectati si acum sunt cu tulburare emotionala, TSA, etc, si cheltuim foarte multi bani pe terapii si nu mai avem posibilitatea achitarii facturilor unde sta doar batrana, aceasta este singura consumatoare la adresa.
Buna ziua, In urma cu aproximativ 6 ani am incheiat un contract de întreținere cu 2 batrani, casa fiind pe numele batranului și ulterior casatorit cu batrana. In urma cu un an batranul a decedat. Acum batrana ne-a dat in judecată ca sa plecam ca este casa ei. In contract este stipulat ca noi dobanditorii am intrat in stapanire de la data semnarii actelor. Casa a fost renovata in totalitate de catre noi investind suma de aproximativ 70.000 lei. Din cauza certurilor cu batrana copii nostrii au avut de suferit fapt de care in prezent facem terapii deoarece au fost doagnosticati cu TSA,(tulburare de spectru autost) si am fost nevoiti sa ne mutam cu chirie pentru a evita conflictele. Intrebarea mea este urmatoarea: Mai avem obligatia intrrtinerii si achitarii facturilor de energie electrica, apa, etc atata timp cat noi avem cheltuieli excesive din cauza acestei batrane? In prezent platim chirie, si terpii, o suma de aprox 10.000 lei lunar din cauza acestei batrane. Mulțumesc
Si da, a stiut ca <casa ei > a fost a noastra dar dupa decesul mosului se pare ca nu mai stie
Mosul a fost unic proprietar deoarece are casa dobandita de la parintii lui, iar ei s-au casatorit civil in urma cu aprox 7 ani. Iar in legatura cu drept de uzufruct nu scrie nicaieri. Faptul ce ma deranjat pe mine a fost ca am avut camere de supraveghere instalate si baba a taiat cablurile, ca ar fi pe proprietatea ei si ca nu are intimitate.
Buna ziua,

Am contract de intretinere pe o locuinta.
Transmitatorul dreptului de proprietate a decedat(mosul), in viata mai este batranica(beneficiar al dreptului de intretinere), a trecut aprox 3-4 luni de la deces. Acum batranica zice sa plecam din casa ei ca nu mai are nevoie de noi, in conditia in care noi(eu si sotia) am investit renovand toata casa, curtea, gard, porti etc.
Ce pasi trebuie sa urmez dupa decesul transmitatorului ? Mai e nevoie de succesiune sau ceva ? Poate face ceva in acest caz?
Mentionez ca in contract este stipulat ca <dobanditorii intra in stapanire de fapt si de drept asupra imobilului astazi data autentificarii actelor>

Multumesc!
Răspuns la discuția Surpare contract de intretinere
Va multumesc mult pentru raspunsuri