Buna ziua, In urma cu aproximativ 6 ani am incheiat un contract de întreținere cu 2 batrani, casa fiind pe numele batranului și ulterior casatorit cu batrana. In urma cu un an batranul a decedat. Acum batrana ne-a dat in judecată ca sa plecam ca este casa ei. In contract este stipulat ca noi dobanditorii am intrat in stapanire de la data semnarii actelor. Casa a fost renovata in totalitate de catre noi investind suma de aproximativ 70.000 lei. Din cauza certurilor cu batrana copii nostrii au avut de suferit fapt de care in prezent facem terapii deoarece au fost doagnosticati cu TSA,(tulburare de spectru autost) si am fost nevoiti sa ne mutam cu chirie pentru a evita conflictele. Intrebarea mea este urmatoarea: Mai avem obligatia intrrtinerii si achitarii facturilor de energie electrica, apa, etc atata timp cat noi avem cheltuieli excesive din cauza acestei batrane? In prezent platim chirie, si terpii, o suma de aprox 10.000 lei lunar din cauza acestei batrane. Mulțumesc
Aveți obligația întreținerii și trebuie să încercați să prestați înreținerea. Nu știu ce scrie în contract ref la modalitatea de prestare a întreținerii, dar probabil că este vorba despre asigurarea hranei, curățenie etc. Trebuie să dovediți în viitor (dacă se pune problema) că dvs ați încercat să prestați întreținerea însă bătrâna a refuzat.
Casa este proprietatea dvs de la data încheierii contractului, iar bătrâna este moștenitoare în calitate de soț supraviețuitor, deci ar avea interes să atace contractul..
Pai tocmai asta a si facut, cum a decedat batranul ne-a dat in judecata, dar noi ne-am ocupat de absolut toate cele necesare inmormantarii, le-am oferit întreținere cu absolut tot ce au avut nevoie, am investit in acea locuinta o suma foarte mare de bani, i-am cerut despagubiri in instanta dar a zis ca nu este de acord sa ne despăgubească.
Din aceasta cauza cei doi copii ai fost foarte afectati si acum sunt cu tulburare emotionala, TSA, etc, si cheltuim foarte multi bani pe terapii si nu mai avem posibilitatea achitarii facturilor unde sta doar batrana, aceasta este singura consumatoare la adresa.
CHKa
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Din pacate , nu doar facturile de utilitati aveti obligatia sa le platiti , ci tot ce inseamna intretinere : facturi , hrana , medicamente , etc. Cred ca scrie in contract la ce v-ati angajat . Daca nu aveti dovezi ca v-ati indeplinit toate obligatiile ( chitante , martori ) , va fi greu … E adevarat ca ati devenit proprietari la semnarea contractului , dar nu gratis . Plata pretului ar fi valoarea cheltuielilor pe care trebuia sa le faceti cu intretinerea celor doi , pana la decesul lor . Cumva , ca o plata in rate … Sper ca aveti avocat , ca nu e o treaba simpla acest proces . Judecatorul nu va va ajuta , ca nu poate , el trebuie sa ia in considerare dovezile si prevederile legale . Avocatul , in schimb , poate vedea aspecte care va sunt favorabile , si pe care dvs. nu le vedeti . Eu nu sunt jurist , dar mi-a sarit in ochi faptul ca , pentru unul dintre vanzatori , deja v-ati indeplinit contractul ( daca aveti dovezi in acest sens ) , acea parte de contract nu ar trebui sa intre in discutie … Iar problemele pe care le au copiii … chiar nu aveti cum sa dovediti ca sunt cauzate de acest conflict … Acum , daca bine am inteles , sunteti in proces . Va trebui sa asteptati hotararea instantei , tot nu aveti ce face … Si , intre timp , tot va trebui sa va indepliniti indatoririle contractuale …
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2025 CHKa, utilizator
La instanta am dus probe audio video de pe camerele de supraveghere, fiind inregistrata batrana cum ne injura si ne zicea sa plecam ca este casa ei, cand ne agresa copii, etc, mai nou acum 2 zile ne-a vandut lucrurile personale pe care le aveam in casa, masina de spalat, aragaz, hota, etc, in instanta a recunoscut batrana ca noi am renovat casa, ca noi le-am achitat datoriile deoarece aveau datorii la impozitul pe locuinta aprox 3000 lei, plus altele, decat ca ea nu vrea sa ne despagubeasca ca sa anulam actele, vrea sa se anuleze actele de la sine si ca noi sa ramanem pagibiti,