avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate janteamarius

Activitate janteamarius

Va multumesc pentru raspuns,

Da, pacientul plateste asigurari de sanatate la stat.
Buna seara,

Va contactez referitor la o intrebare pe care o am,. legat de Legea nr. 95 / 2006, SECŢIUNEA a 4-a, Articolul 102, Alineatul 1.

In cazul in care o persoana se interneaza la un spital privat, pentru o operatie, la recomandarea medicului reprezentant al institutiei respective, iar dupa operatie starea pacientului sufera complicatii, astfel ca functiile vitale ale acestuia sunt puse in pericol, pacientul sau apartinatorul acestuia este raspunzator sa achite contravaloarea costurilor de mentinere a pacientului in sectia de ATI?
Pe baza alineatului 1, am inteles ca unitatea privata este responsabila de mentinerea functiilor vitale pana cand pacientul poate fi transferat la o unitate de stat. Este o interpretare eronata?
De asemenea, in baza a ce se face transferul catre o unitate de stat, si cine este responsabil pentru gasirea / desfasurarea transferului, in cazul in care se doreste acest lucru? Spitalul privat sau apartinatorul pacientului?

Va multumesc,
O seara buna
Răspuns la discuția Parcare pe domeniul public
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Cand spun "preaviz" ma refer la situatia urmatoare:

ei inlocuiesc acum semnul de parcare simplu cu un semn de parcare cu plata. In secunda urmatoare sunt pasibil de a fi amendat; insa eu nu am avut timp de reactie, sau timp de luare la cunostinta ca s-a modificat statutul acelei parcari.

Multumesc pentru ajutor,

Marius Jantea
Buna ziua,

Locuiesc la bloc, intr-o zona in care sunt probleme cu parcarile.

In apropiere de blocul in care locuiesc, este sediul companiei Apa. In fata companiei, este un spatiu unde se afla zeci de locuri de parcare ce nu sunt marcate ca fiind Parcare de resedinta iar cei de la Compania Apa spun ca sunt locurile lor de parcare si ca nu este permis sa parcheze altcineva in afara de angajatii Apa Brasov pe acele locuri.

Eu am numarul de telefon in geam, iar astazi am primit un apel din partea unui angajat al companiei Apa, care imi spunea ca nu am dreptul sa parchez acolo, parcarea fiind rezervata lor. El mai spunea deasemenea ca datorita celor ca mine (care folosesc acele locuri de parcare gratuite), ei sunt nevoiti sa parcheze pe stradute si primaria le ridica masinile.

As dori sa stiu in primul rand daca reclamatia domnului care m-a apelat este fondata si daca are baza legala; cu alte cuvinte, care pot fi consecintele neurmarii indicatiilor lui?

Deasemenea, in cazul in care primaria va schimba destinatia parcarii (sa presupunem ca cei de la apa o vor inchiria si va fi exclusiv parcarea lor), in cat timp se vor aplica sanctiuni celor care nu sunt angajati ai companiei? Intreb asta pentru ca daca de exemplu acum cei de la primarie schimba marcajul si inregistreaza parcarea ca fiind parcare pentru angajatii Apa, eu sunt pasibil de amenda imediat dupa ce se intampla acest lucru sau trebuie sa treaca un anumit timp, ca si timp de preaviz?

Multumesc pentru ajutor,

O zi buna,

Marius Jantea