avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe domeniul public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe domeniul public

Buna ziua,

Locuiesc la bloc, intr-o zona in care sunt probleme cu parcarile.

In apropiere de blocul in care locuiesc, este sediul companiei Apa. In fata companiei, este un spatiu unde se afla zeci de locuri de parcare ce nu sunt marcate ca fiind Parcare de resedinta iar cei de la Compania Apa spun ca sunt locurile lor de parcare si ca nu este permis sa parcheze altcineva in afara de angajatii Apa Brasov pe acele locuri.

Eu am numarul de telefon in geam, iar astazi am primit un apel din partea unui angajat al companiei Apa, care imi spunea ca nu am dreptul sa parchez acolo, parcarea fiind rezervata lor. El mai spunea deasemenea ca datorita celor ca mine (care folosesc acele locuri de parcare gratuite), ei sunt nevoiti sa parcheze pe stradute si primaria le ridica masinile.

As dori sa stiu in primul rand daca reclamatia domnului care m-a apelat este fondata si daca are baza legala; cu alte cuvinte, care pot fi consecintele neurmarii indicatiilor lui?

Deasemenea, in cazul in care primaria va schimba destinatia parcarii (sa presupunem ca cei de la apa o vor inchiria si va fi exclusiv parcarea lor), in cat timp se vor aplica sanctiuni celor care nu sunt angajati ai companiei? Intreb asta pentru ca daca de exemplu acum cei de la primarie schimba marcajul si inregistreaza parcarea ca fiind parcare pentru angajatii Apa, eu sunt pasibil de amenda imediat dupa ce se intampla acest lucru sau trebuie sa treaca un anumit timp, ca si timp de preaviz?

Multumesc pentru ajutor,

O zi buna,

Marius Jantea
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 15:15, 15 Decembrie 2014
Daca vor exista marcaje din care sa reiasa ca nu aveti dreptul de a parca ... la ce sa existe preaviz?

Consider ca din momentul in care locul va fi marcat nu veti mai avea drept sa parcati acolo.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Cand spun "preaviz" ma refer la situatia urmatoare:

ei inlocuiesc acum semnul de parcare simplu cu un semn de parcare cu plata. In secunda urmatoare sunt pasibil de a fi amendat; insa eu nu am avut timp de reactie, sau timp de luare la cunostinta ca s-a modificat statutul acelei parcari.

Multumesc pentru ajutor,

Marius Jantea
Daca stiti despre acest lucru evitati sa parcati. In teorie daca atunci cand ati parcat nu era semn nu au voie sa va faca nimic. Pe de alta parte va fi greu sa demonstrati cand ati parcat acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergatoare ridicate pentru parcare pe loc marcat cu albastru mariustz mariustz Buna ziua, In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru. Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)