avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate lucianteodorescu

Activitate lucianteodorescu

la raspunsul de mai sus, m-am lamurit ca e vorba de contracte individuale.
[ link extern ]
LEGE nr. 241 din 22 iunie 2006 republicată
art. 31 (3) "a) în toate locurile de consum al apei reci și al apei calde din proprietatea individuală se montează, pe cheltuiala utilizatorului, numai contoare de apă cu citire la distanță care sunt utilizate ca aparate de măsură a consumului individual și se verifică metrologic la scadență;"
Împreună cu soția, vrem să ducem si să lăsăm pentru două săptămâni copiii la bunicii din Germania. Ieșind amândoi cu ei din țară, nu avem nevoie de procură. Bunicii au nevoie de vreun document pentru perioada cat rămân nepotii minori la ei? La întoarcere doar cu unul dintre părinți e nevoie de procură?
daca ar fi vrut sa stea, da le indeplinea. Insa conform legii mama (parintele care a stat in CCC) nu poate sa beneficieze de dreptul celuilalt parinte de a sta o luna cu copilul (in cazul de fata tatal). Parerea mea e ca potrivit conditiilor existente pana sa apara legea amnistiei, acesti bani trebuie sa fie returnati (chiar daca nu e vina beneficiarului). Dilema apare in cazul in care aplicam legea noua, unde in cazul in care debitul constituit in sarcina beneficiarului nu este generat din cauza lui, inteleg ca banii nu mai trebuie restituiti. Ca sa particularizez situatia, e vorba de o familie ff saraca ce a primit banii (aprox 600 ron) in noiembrie, i-a cheltuit si acum nu are de unde sa ii dea inapoi. Daca i-ar fi avut, probabil nu si-ar fi batut capul sa gaseasca argumente sa nu-i restituie. Stiu ca legea se aplica egal (indiferent de situatia materiala), dar poate ajuta sa intelegem situatia.
Mama copilului nu s-a intors mai devreme ci atunci cand copilul a implinit 2 ani, deci chiar mai tarziu decat ar fi trebuit (daca luam in considerare ca o luna este rezervata pentru tata si nu a fost luata). La intoarcerea la termen nu trebuie anuntat nimic, platile se opresc automat de agentie. Decizia de restituire este pentru indemnizatia acordata mamei pentru acea ultima luna in care mama a stat in CIC peste 1 an si 11 luni, pana la 2 ani. Daca ar fi stat tatal in CIC ar fi trebuit sa o primeasca el, daca depunea dosar. Pentru mama platile ar fi trebuit sa se opreasca la 1 an si 11 luni. Gresesc?
Buna ziua, As dori sa stiu daca indemnizatia pentru crestere copil primita pentru zilele de dupa terminarea CIC trebuie restituita. In cazul de fata, mama a primit decizie de restituire pentru indemnizatia calculata si incasata pentru perioada 4.10-31.10.2014, in care de fapt tatal ar fi trebuit sa se afle in concediu (acea luna alocata celuilalt parinte). Mama oricum s-a intors la serviciu pe 3.11.2014.
Mentionez ca decizia are in vedere prevederile OUG 113/2011, HG 151/2012, HG 52/2011 (norme metodologice), leagea 500/2002, OG/92/2003, OUG 44/2014 (privind reglementarea unor masuri privind recuperarea debitelor pt beneficii de asistenta sociala). Deci nu are in vedere legea 126/2014.
In aceasta lege mai scrie ca "Debitele constituite în sarcina persoanelor ale căror drepturi se stabilesc după data intrării în vigoare a Legii nr. 126/2014, deci începând cu 17 septembrie 2014, se recuperează potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, în forma actualizată." Dar in cazul de fata dreptul a fost stabilit anterior intrarii in vigoare a legii, o data cu decizia prin care a fost aprobata intrarea in concediu de crestere copil si plata indemnizatiei aferente.
De asemenea, in decizia de restituire a indemnizatiei sunt prevazute 15 zile de la comunicare, in conditiile in care legea prevede 180 zile. Cum este corect? Multumesc.