avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters339828

Activitate ContSters339828

Am mentionat in mesajul meu anterior ca in antecontract (promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare) este trecuta suprafata utila pentru apart format din 2 camere, o bucatarie, o baie si un hol. Deci, este vorba despre suprafata utila. Exact pe aceasta a masurat-o si inginerul geodez despre care am mentionat tot in mesajul anterior.
Iar eu nu doresc sa renunt la vanzare. Tocmai de aceea solicitam sfaturi cu privire la ceea ce as putea sa fac pentru a obtine un pret corect, pe suprafata utila reala si nu pe cea din "reclama", care e mai mare.
Buna seara,

In luna iulie 2015 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere intr-un bloc nou, in Bucuresti. Asteptand, inca, pentru actele cadastrale, m-am apucat si am masurat apartamentul cu un inginer geodez. In promisiune, am semnat pentru un apartament cu o suprafata utila de 49 mp +,- 5% (2 camere, o bucatarie, o baie, un hol). Din masuratorile facute, a reiesit o suprafata utila de 41,79 mp (2 camere, o bucatarie, o baie, un hol), adica mai mica cu mai mult de 5%.

Doresc sa cumpar apartamentul chiar si cu aceasta suprafata deoarece imi place si am investit deja pe langa bani, destui nervi si stress cu acesta. Dar ma consider pacalit.

Cum as putea sa presez vanzatorul sa-mi faca o reducere de pret in conditiile in care urmeaza sa-mi vanda o suprafata cu mult mai mica decat cea pentru care ne-am inteles la pret? Si asta fara ca acesta sa renunte la vanzare si sa-mi returneze dublul avansului, conform promisiunii.
Pot apela la un avocat de-al dvs. pentru a ma reprezenta sau asista la semnarea actului aditional in urma caruia voi primi cadastrul si intabularea si care, daca au fost facute corect, ar trebui sa indice aceeasi suprafata ca
cea obtinuta de mine?
Cat m-ar costa o astfel de reprezentare sau o asistare la semnarea acestui act aditional?

Va multumesc
Detin un apartament de 4 camere care nu este locuit si care este scos la vanzare. Apartamentul este contorizat separat complet (curent, gaze, apa calda, apa rece si caldura - fiecare calorifer are cate un radiio-repartitor). Nefiind locuit, eu sunt nevoit sa platesc lunar cheltuielile comune corespunzatoare suprafetei apartamentului. Iar pe timp de iarna, cand caloriferele nu inregistreaza niciun consum de caldura deoarece sunt inchise, eu tot trebuie sa platesc pentru partile comune (caldura de scara blocului, costurile caldurii degajate de tevile de pe coloanele ce strabat apartamentului spre etajele superioare). Iar aceste costuri se ridica la aprox 130 de lei lunar (din care 15 lei citirea repartitoarelor si facturarea caldurii). Asadar, 130 de lei in conditiile in care niciun calorifer din casa nu inregistreaza consum de caldura (valoare platita in luna ianuarie 2014).

Ce se poate face, din punct de vedere legal, pentru a reduce la 0 sau doar la nivelul costurilor cu caldura de pe casa scarii, costurile ce-mi revin cu incalzirea?
Se pot izola cumva tevile de coloana ce trec prin apartament si astfel sa nu se mai piarda caldura din acestea?

Multumesc