avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin Sorin

Activitate Sorin Sorin

Răspuns la discuția Brevet de turism
Din legislatie reiese: FUNCŢII PENTRU CARE SE ELIBEREAZĂ BREVETUL DE TURISM
În funcţie de nivelul şi de pregătirea profesională, precum şi de îndeplinirea criteriilor minime obligatorii, brevetul de turism se poate elibera pentru următoarele funcţii:
a) manager în activitatea de turism;
b) director de agenţie de turism;
c) director de hotel;
d) director de restaurant;
e) cabanier.
Posesorul unui brevet de turism poate ocupa şi alte funcţii decât cele înscrise pe acesta, astfel:
a) persoana care deţine brevet pentru funcţia de manager în activitatea de turism poate ocupa oricare dintre funcţiile de mai sus;
b) persoana care deţine brevet pentru funcţia de director de hotel poate ocupa fie funcţia înscrisă în brevet, fie funcţia de conducere operativă a activităţilor oricărui alt tip de structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

- Nu e permisă reclama în interiorul mesajelor. Actualizați-vă datele de contact din profilul de consultant -
Am intrebat si eu in stanga si in dreapta despre acest lucru insa cert este ca nu poate fi construit 100% din resursele financiare ale firmei. Dupa cum spune si domnul Eugen MARCOV, se poate stabili o parte viitoare a sediului firmei. Din raspunsurile primite am dedus 2 variante:

1) Firma construieste tot dupa care vinde persoanei fizice
- Implica un adaos, firma nu poate vinde fara profit
- costuri cu vanzarea-cumpararea

2) Persoana fizica construieste procentul locuibil si firma procentul sediului.

De exemplu, daca casa va avea 180mp, 80 declarati sediu (living, birou, toaleta, hol, chiar si bucataria poate fi etc) 44,5% din cheltuieli ii vor reveni firmei.
Bun .. deci nu platesc TVA. Dar de ce sa retin eu pentru vanzator impozitul?

Eu sunt cumparator (Firma), eu doresc sa cumpar de la o persoana fizica un spatiu comercial
Doresc sa cumpar pe firma un spatiu comercial de la o persoana fizica. Ma intereseaza daca platesc sau nu TVA pentru aceasta tranzactie.
Imi este imposibil sa respect dorintele celor 20 de apartamente ... chiar si a celor vreo 5-8 care au perete mai apropiat deoarece vor ore diferite rezultand un maxim de 2-3 ore in care pot sa lucrez pe zi. Problema este cam rezolvata ca la mine e deja spart cam tot insa ca idee .. cum ar putea cineva iesi din aceasta situatie, cineva care vrea sa respecte legea dar nu poate sa respecte doleantele atator vecini?
Chiar daca am respectat orele de liniste mentionate in lege? Daca da atunci care ar fi solutia sa pot reconditiona apartamentul? De vorbit cu vecinii am incercat dar nu am cum sa rezolv asa deoarece vor ore diferite. Firma nu poate sa lucreze 2 ore pe zi ca nu termin niciodata in acest fel.
De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand activitatea de la ora 10:00 pana la 13:00, pauza o ora, lucrand pana la maxim ora 18:00.

Cativa vecini deranjati au decis sa sune la politia locala, agentii invocand legea:

Legea nr. 61/1991 - sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata la 7 februarie 2014

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;


Mentionez ca am discutat cu cel de la asociatie, am discutat cu cativa din vecini respectat pe cat posibl orarul lor preferential de liniste. Am facut bine inteles galagie deoarece am decopertat gresia, faianta, huma veche de pe pereti si am schimbat instalatiile electrice si sanitare.

Intrebare: poate sa imi dea amenda cei de la politia locala pentru zgomot?

Mentionez ca nu am daramat, nu am construit.
exista sau va exista vreo obligativitate ca microintreprinderea sa aiba cel putin un angajat sau sa cotizeze lunar cat pentru un salariu minim pe economei?
Buna seara,
Incerc sa inteleg modul de impozitare pentru microintreprinderi insa sunt inca in ceata. Vreau sa imi spuneti cotele de impozitare pentru 2015 si daca vor fi modificari in 2016. Din ce am inteles eu pentru 2015 treaba sta in felul urmator:
- 3% pentru venit
- 3% pentru dividente
Nu au nimic de genul in termeni si nici nu sunt parteneri. O doamna de la o agentie de turism mi-a spus ca din moment ce am postat un anunt am solicitat sa fiu contactat de terte persoane si au dreptul sa ma contacteze ... aici este nelamurirea mea.