avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament

De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand activitatea de la ora 10:00 pana la 13:00, pauza o ora, lucrand pana la maxim ora 18:00.

Cativa vecini deranjati au decis sa sune la politia locala, agentii invocand legea:

Legea nr. 61/1991 - sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata la 7 februarie 2014

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;


Mentionez ca am discutat cu cel de la asociatie, am discutat cu cativa din vecini respectat pe cat posibl orarul lor preferential de liniste. Am facut bine inteles galagie deoarece am decopertat gresia, faianta, huma veche de pe pereti si am schimbat instalatiile electrice si sanitare.

Intrebare: poate sa imi dea amenda cei de la politia locala pentru zgomot?

Mentionez ca nu am daramat, nu am construit.
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 14:22, 23 Februarie 2016
Puteti primi amenda pentru deranjarea vecinilor daca acestia au reclamat si daca ati recunoscut ca ati facut amenajari. E bine ca aceste lucrari sa fie facute in acord cu locatarii. Probabil ca ati exagerat cu zgomotul pe perioada indelungata chiar daca nu era in orele de liniste.
Legea prevede programul pe care l-ati mentionat dar in realitate este altfel. Locatarii sunt in apartamente in general dupa ora 19.00-20.00, altii au poate copiii mici, intervalul 13.00-14.00 este nerealist, poate 14.00-16.00 este mai realist. Daca se desfasoara activitati de spargere faianta, gresie, activitati care inseamna un zgomot mult mai ridicat decat zugravirea atunci este normal ca vecinii sa se simta deranjati de zgomot si sa sesiseze politia locala. Acum depinde si de structura de varsta a vecinilor, de programului acestora, unii poate au program de noapte, etc.. Este bine ca ati discutat cu vecinii ptr a-i informa ca ptr o anumita perioada vor trebui sa suporte un zgomot mai mare decat de obicei. Poate nu ati discut cu toti si de aceea a avenit politia.
Chiar daca am respectat orele de liniste mentionate in lege? Daca da atunci care ar fi solutia sa pot reconditiona apartamentul? De vorbit cu vecinii am incercat dar nu am cum sa rezolv asa deoarece vor ore diferite. Firma nu poate sa lucreze 2 ore pe zi ca nu termin niciodata in acest fel.
Imi este imposibil sa respect dorintele celor 20 de apartamente ... chiar si a celor vreo 5-8 care au perete mai apropiat deoarece vor ore diferite rezultand un maxim de 2-3 ore in care pot sa lucrez pe zi. Problema este cam rezolvata ca la mine e deja spart cam tot insa ca idee .. cum ar putea cineva iesi din aceasta situatie, cineva care vrea sa respecte legea dar nu poate sa respecte doleantele atator vecini?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
Sorin Sorin, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament bacueti29 bacueti29 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am cumparat de curand un apartament. Apartamentul este zugravit in huma, trebuie schimbata instalatia electrica, gresia ... (vezi toată discuția)
Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin hotarea agap DanielH DanielH Buna ziua, Urmeaza sa-mi renovez/amenajez in totalitate apartamentul proaspat achizitionat si tocmai am aflat astazi de la administratorul blocului cum ca ... (vezi toată discuția)