avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Activitate ionescupasat

Activitate ionescupasat

Va rog sa imi spuneti cum sa procedez daca am formulat o actiune in contencios administrativ si doresc sa formulez un nou petit. Pot sa intocmesc o completare la actiunea in contencios administrativ in care sa arat noul petit? Exista un text legal care sa se refere la o astfel de situatie? Va multumesc anticipat.
Discuție testamentul
Daca cineva face un testament la notar, acesta poate sa-i asigure mostenirea unui singur mostenitor legal (de exemplu unui fiu), in conditiile in care exista si alti mostenitori legali (de exemplu un sot) care nu sunt trecuti in testament? Multumesc.
Va rog sa-mi precizati daca la contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sau nu trebuie sa se formuleze plangere prealabila. Mentionez ca la art. 20 alin. 9 si 10 din OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare se arata ca, Hotararea Colegiului director poate fi atacata la instanta de contencios administrativ, potrivit legi si ca,
Hotararile emise potrivit prevederilor alin. (2) si care nu sunt atacate in termenul de 15 zile constituie de drept titlu executoriu.
In aceste conditii, e greu de inteles daca este sau nu este nevoie de plangere prealabila. Conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ este nevoie de plangere prealabila insa pentru a raspunde la plangere prealabila autoritatea emitenta a actului contestat are 30 de zile. Insa in OG 137/2000 se vorbeste de 15 zile in care pot fi atacate hotararile.
Daca, contest fara plangere prealabila, instanta poate respinge actiunea in baza exceptiei lipsei plangerii prealabile. Daca fac plangere prealabila, oricum nu-mi vor raspunde in 15 zile, pentru ca potrivit Legii 554/2004 au 30 de zile pentru a raspunde. Daca introduc actiunea inainte de a mi se raspunde la plangerea prealabila, instanta poate respinge actiunea ca fiind prematura.
In concluzie, care considerati ca este modalitatea de a contesta o hotarare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii? va multumesc anticipat.
Daca o institutie publica ataca in contencios administrativ o hotarare de guvern iar ulterior introducerii actiunii acea institutie publica este desfiintata, ce se intampla cu actiunea in contencios administrativ formulata? Mai are calitate procesuala o institutie care nu mai exista? Mentionez ca institutia in cauza ataca in contencios administrativ tocmai hotararea de guvern prin care este desfiintata.
Va multumesc anticipat.