avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraBadita

Activitate AlexandraBadita

Buna ziua,

Eu si sotul meu suntem intr-o incuratura din cauza slabei pregatiri al angajatilor unei banci (si a slabei noastre informari in prealabil). In luna decembrie am participat la o licitatie in vederea achizitionarii unui apartament executat silit, licitatie pe care am castigat-o. Mentionez ca inainte de a participa am intrebat atat executorul, cat si banca daca putem achita diferenta de bani prin credit bancar ipotecar, ambele parti spunand ca nu este nicio problema. Distractia apare acum, cand executorul a inceput sa se certe cu banca, iar banca refuza sa vireze banii. Problema este de fapt ca executorul nu vrea sa emita actul de adjudecare pana nu primeste banii, banca nu vrea sa vireze banii pana cand nu este emis actul de adjudecare si trec cele 30 de zile in care acesta poate fi contestat, deoarece nu au cum sa ipotecheze apartamentul. Toate astea se intampla in conditiile in care acum o saptamana ni se spunea de la banca "fara nicio problema in secunda in care avem actul de adjudecare noi viram banii si facem si contractul de ipoteca". Pe toata perioada procesului am fost asigurati ca nu vom intampina nicio dificultate.
Refuz sa cred ca suntem singurele persoane care au apelat la un credit pentru achitarea unui imboil executat, dar din cauza incompetentei si proastei pregatiri a unor persoane acum ne aflam in situatia in care va trebui sa pierdem multi bani daca nu achitam apartamentul.
Singura solutie pe care o vedem ar fi ipotecarea altui imobil dar suntem presati de timp si nici nu vrem sa apelam la aceasta varianta.
S-a mai intalnit cineva cu aceasta situatie? Care ar fi solutiile/procedura?