avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Dan1963

Activitate Dan1963

Am fost hartuit, înjurat și amenințat la locul de munca. Am făcut sesizări la resurse umane și politie. Am plecat cu acordul părților, fiind sfătuit de medicul psihiatru.
Întrebarea mea este: mai are vreo obligație firma la care am lucrat să-mi dea un răspuns s-au soluție finala la sesizările mele ( înregistrate), eu fiind plecat din firmă?
Eu am fost la ITM si am încercat sa fac o sesizare și inspectoarea mi-a spus ca nu este necesar pentru ca angajatorul este obligat sa declare la ITM conflictul de munca.
Eu am făcut o sesizare la conducerea SC la care lucrez, întrebarea era ce termen are SC sa declare sesizarea la ITM?
A doua întrebare, era ce termen de rezolvare are SC de rezolvare a sesizării?
Hartuirea la locul de munca.
Care este termenul în care o unitate trebuie sa declare la ITM o sesizare de hartuire și care este termenul de soluționare?
Hartuirea a început pe 6 ianuarie, s-a intensificat pe 13 februarie și s-a agravat pe 7 martie. Pentru toate am probe audio și scrise. Pe 8 martie am făcut sesizare la RH local și central, mai târziu la politie. Hartuirea continua în alte forme și cu ajutorul conducerii dar asta este mai greu de demonstrat. Din acest motiv m-am hotărât să-mi caut alt job. Deja am fost chemat la interviuri.
Hartuire la locul de munca.
Am fost hartuit la locul de munca de șeful direct în cârdășie cu un coleg, în final, înjurat și amenințat. Am înregistrări audio, pe whatsapp, scrise și explicații logice referitoare la hartuire. Întrebarea este: dacă îmi găsesc alt job și plec de frica hartuitorilor, mai pot acționa și SC in instanta și solicita daune?
La servici cei doi agresori sunt foarte bine dispuși și continua hartuirea prin alte metode, asta și cu ajutorul unor persoane din conducere. Buna dispoziție se poate sa vina din faptul ca nu se accepta înregistrări și atunci este cuvântul meu împotriva cuvântului lor. Politia accepta înregistrări audio?
Am fost jignit, înjurat și amenințat cu bătaia în mod repetat, de șeful direct împreună cu un coleg. Am făcut sesizare la conducere, la RH și la politie. Din păcate de caz se ocupa directorul general despre care am informații ca are legături cu agresorii, tatăl șefului direct ii repara o casa, din acest motiv la și pus șef, el neavând pregătirea și calificarea necesara și nici nu sa anunțat concurs pentru post când sa dat examenul.
Ce ma sfătuiți sa fac în continuare? Credeți ca m-ar putea ajuta un avocat? S-au sa plec de acolo?
Conflict de munca.
Am fost înjurat și amenințat cu bătaia de către șeful direct la serviciu de fata cu directorul general al magazinului. După incident am fost luat de către director în birou, iar acesta îmi spune ca nu a văzut și auzit nimic deși totul sa petrecut sub ochii lui.
Întrebarea este, în ce măsură sau dacă pot folosi în vreun fel în instanta înregistrările audio?
Și dacă mi le da în scris și dovedesc ce pot sa fac? Directorul magazinului este de partea lui și ma baga în fiecare zi în ședința la cererea șefului direct, fără sa aibă motive reale sau nu ma lasă să mă apar.