avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiManu

Activitate AndreiManu

Răspuns la discuția Succesiune bunuri proprii


gi-jane2 a scris:

Pai depinde ce rude în viata mai are decedatul. Sotul supravieţuitor mosteneste în concurs cu aceștia. Cota difera în funcție de rudele cu care vine la mostenire.


Inteleg, mulțumesc.
Cum se împart cotele?
Bună ziua tuturor,

Se da următoarea situație: 2 soți, ambii dețin bunuri proprii, dobândite înainte de căsătorie. Nu exista copii.
In cazul decesului unuia dintre ei, ce se întâmplă cu bunurile proprii? cine are dreptul la succesiune?

Multumesc,
Se da urmatorul caz:
- un imobil are mai multi proprietari (in urma unei succesiuni).
- toti proprietarii sunt de acord cu vanzarea acestuia
- unul dintr proprietari nu este de acord cu intermedierea printr-o agentie imobiliara, intrucat este comisionata
- ceilalti proprietari se inteleg, fara acordul acestuia, si semneaza contractul de intermediere cu o agentie imobiliara, fara a-l informa pe cel in cauza
Intrebare: ce poate face, in acest caz, proprietarul care nu era de acord cu colaborarea cu o agentie? cat de corect, dpdv legal, au procedat ceilalti proprietari?
Bună ziua,
Se dă următoarea problemă (ipotetica, pentru care încă nu avem rezolvări clare).

O persoana cu dizabilități (să-i zicem Ion) dorește să obțină permis de conducere (categ B). Se prezintă la o unitate medicala abilitată in vederea întocmirii fișei medicale. Fișa medicală se închide cu concluziile "apt categoria B, cu următoarele restricții [x, y, z]".

Paradoxal sau nu, Ion nu se poate înscrie la o școală de șoferi, întrucât nu există autoturisme adaptate conform restricțiilor specificate in Fișa medicală. Ion decide să facă o investiție și cumpără si modifică un autoturism (pe care oricum o să il folosească in viitor, căci nu are de ales). Ion se înscrie la școala de șoferi și face cursurile practice pe mașina proprie (Ion știe ca Legea permite acest lucru, dar condițiile de susținere a examenului sunt restricționate).

Întrebare: cum va susține Ion examenul practic ?

Există posibilitatea de a "autoriza" mașina proprie in acest sens? există posibilitatea de a închiria mașina unei școli, pentru susținerea examenului (eventual cu modificările ulterioare pentru duble-comenzi) ? dacă "da", ati putea să îi indicați lui Ion cadrul legal?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Examen medical pentru permis auto
Buna ziua,

Desi e un post mai vechi, imi puteti spune, va rog, cadrul legal ? sau unde se specifica / nu se specifica restrictiile pentru efectuarea vizitelor medicale? Stiu ca examenul pentru permis se poate sustine doar in judetul unde locuiesc.

Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil a scris:

Da, se poate, intrucat in privinta preschimbarii permisului de conducere, urmare a expirarii sau a daca detinatorul isi schimba domicilul, se specifica doar ca fisa medicala sa fie avizata de catre organele competente.

Buna ziua,

Persoana fizica, doresc sa achizitionez un autoturism (nou, sau rulat) de la un dealer (persoana juridica) dintr-o tara membra UE.
As dori sa stiu daca in cazul in care aduc autoturismul in Romania, as putea sa cer rambursarea TVA-ului ? si daca DA, atunci cui sa ma adresez: min. finantelor din RO, sau organelor abilitate de pe teritoriul tarii de unde am achizitionat autoturismul?

Multumesc frumos!