avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Susținere proba practica examen permis (cat B) cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Susținere proba practica examen permis (cat B) cu auto propriu?

Bună ziua,
Se dă următoarea problemă (ipotetica, pentru care încă nu avem rezolvări clare).

O persoana cu dizabilități (să-i zicem Ion) dorește să obțină permis de conducere (categ B). Se prezintă la o unitate medicala abilitată in vederea întocmirii fișei medicale. Fișa medicală se închide cu concluziile "apt categoria B, cu următoarele restricții [x, y, z]".

Paradoxal sau nu, Ion nu se poate înscrie la o școală de șoferi, întrucât nu există autoturisme adaptate conform restricțiilor specificate in Fișa medicală. Ion decide să facă o investiție și cumpără si modifică un autoturism (pe care oricum o să il folosească in viitor, căci nu are de ales). Ion se înscrie la școala de șoferi și face cursurile practice pe mașina proprie (Ion știe ca Legea permite acest lucru, dar condițiile de susținere a examenului sunt restricționate).

Întrebare: cum va susține Ion examenul practic ?

Există posibilitatea de a "autoriza" mașina proprie in acest sens? există posibilitatea de a închiria mașina unei școli, pentru susținerea examenului (eventual cu modificările ulterioare pentru duble-comenzi) ? dacă "da", ati putea să îi indicați lui Ion cadrul legal?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 17:41, 23 Septembrie 2018
Raspunsul este in expunerea dvs!
Daca Ion a facut scoala de soferi cu masina lui, aceasta a trebuit sa aiba nu numai adaptarile necesare impuse de tipul de handicap al lui Ion (adaptari omologate) dar si o dubla comanda si acordul de utilizare al scolii de soferi.
Altfel instructorul nici nu s-ar fi urcat in masina lui Ionica!
Deci, ulterior, in faza de examen practic de conducere, autoturismul lui Ion este complect echipat pentru scopul destinat, proba practica de conducere si poate fi utilizat pt sustinerea acestui examen.
In consecinta, scoala de soferi va putea prezenta examinatorului masina lui Ion ca fiind conforma.
Ii ramane lui Ionica sa demonteze dubla comanda dupa ce a obtinut pretiosul carnet.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise post instructor auto si profesor legislatie ContSters58051 ContSters58051 VA ROG DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU FISELE DE POST PTR. INSTRUCTOR AUTO , PROFESOR LEGISLATIE SI PTR. PERSOANA CARE ACORDA PRIMUL AJUTOR LA O SCOALA DE ... (vezi toată discuția)
Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)
Examen redobandire permis conducere cat b laurentiuneculaeasa laurentiuneculaeasa Buna ziua as fi recunoscator daca mi-ar raspunde cineva la urmatoarea intrebare; in urma anularii permisului de conducere , si ulterior implinind toate ... (vezi toată discuția)