Va rog sa imi dati un sfat, care ar fi calea legala de a renunta la un contract de servicii fixe de internet si cablu (mai am un an pana la expirarea contractului) in situatia in care de 2 saptamani sunt deconectata de la aceste servicii, In urma numeroaselor sesizari si apelari la numerele de telefon mi se tot spune ca sunt in atentia departamentului tehnic si mi se comunica ca se va remedia dar nu au trecut toate perioadele comunicate pana acum si nu s-a rezolvat nimic, mi se spune ca se lucreaza la problema (au fost cablurile taiate in zona mea) dar pe teren nu este niciun echipaj de inteventie, am incercat sa reziliez contractul in situatia asta deoarece am nevoie de servicii, mai ales ca lucrez de acasa si vreau sa am acces de la alti furnizori daca ei nu sunt in stare insa mi se spune ca va trebui sa platesc penalizari, stiu ca acestea sunt clauzele, dar as vrea sa stiu, in situatia in care ei nu-si respecta pe termen nelimitat contractul pt care am platit deja factura si nici nu se rezolva prea curand, ce as putea sa fac? unde sa fac o plangere sau mi se dea dreptul sa reziliez pe cale amiabila, in conditiile in care nu reziliez ca asa vreau eu ci pur si simplu pentru ca nu primesc serviciile contractate. Va multumesc
Buna ziua
In decembrie 2014 sotul meu a facut un accident cu masina personala. A lovit din spate un taximetrist care a oprit in dreptul liniei continue fara sa semnalizeze. Nu au fost victime iar masinile nu au fost avariate atat de tare incat sa nu mai mearga deloc (s-a indoit numai tabla). La politie s-a constat ca a fost vina amandurora si au semnat pe cale amiabila, sotul meu dandu-i celuilalt polita RCA. Dupa o luna de zile am primit de la un cabinet de avocatura o notificare prin care ni se solicita sa achitam o anumita suma de bani reprezenrand contravaloarea veniturilor medii nerealizate din activitatea de taximetrie pe o perioada de o luna de zile (chiar daca nu a stat cu masine in service o luna), altfel va fi actionat in instanta.
Intrebarea mea este daca este legal deoarece polita RCA ar trebui sa acopere si astfel de cheltuieli sau est doar o forma de santaj (cum am auzit ca se practica foarte des printre taximetristi) si poate fi la randul sau atacata daca se merge prea departe. Mentionez ca taximetristul respectiv facea la momentul respectiv transport ilegal de persoane pe o anumita ruta pe care se practica asa ceva (avem poze) si nu avea semnul de taxi aprins. Ce ar trebui sa facem?(Suma ceruta este mai mare decat salariul sotului pe o luna de zile)
Va multumesc anticipat