avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate halfman2015

Activitate halfman2015

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Primaria orasului unde locuiesc parintii mei, a calculat impozite şi taxe mult mai mici pe proprietate decât prevede Codul fiscal. in urma unui control de la Curtea de Conturi,concluzia CC a fost: "nestabilirea potrivit legii, neînregistrarea în evidenţa contabilă şi fiscală şi neraportarea în situaţiile financiare întocmite pentru perioada 2012 - 2014 a impozitului pe teren intravilan şi a impozitului pe terenul extravilan, datorat de contribuabili persoane fizice şi juridice".
S-a dispus catre Primarie recuperarea datoriilor. In prima faza Primaria a constestat decizia in instanta si in urma procesului, CC de conturi a avut castig de cauza.
Evident ca in urma acestei situatii, primaria a trimis catre locuitori instiintari de plata retroactiv din anul 2012 pentru impozitele calculate corect si taxele pt plata intarziata.
Intrebarea este, se poate actiona Primaria in judecata? Vorbim de sute cde cazuri in oras.
PS: de curand am aflat ca situatia este la fel in mai multe localitati din judetul Braila.
Răspuns la discuția RCA pe numele fostului propietar
masina a fost inscrisa pe Bv, noul propietar e din TM. Am facut o sesizare la ASF.
Răspuns la discuția RCA pe numele fostului propietar
nu am rezervat numerele pentru o alta masina, a fost o conventie verbala.
Eu am trecut in talon ca masina e instrainata catre X de la data respectiva.
Cum poate incheia in continuare o polita RCA cu un talon care nu este pe numele lui?
pot face o sesizare undeva?
Buna seara,

Acum aprox. 6 luni am vandut un autoturism propietate personala catre o persoana fizica cu contract de vanzare cumparare(fara notar) si cu mentiunea in talon ca masina e instrainata catre X si am fost de accord sa pastreze numerele pana schimba actele masinii.
In cele 30 de zile in care noul propietar trebuia sa schimbe actele, acesta a incheiat un RCA pe 6 luni pe numele meu, avand acest drept(presupun)

Intre timp 30 de zile au trecut, au trecut si cele 6 luni din RCA si am verificat pe internet ca noul propietar a inchelat o noua asigurare RCA pt 1 an tot cu numerele mele de inmatriculare.

Este legal sa faca acest lucru? In caz de accident ce se intampla? pot fi afectat in vreun fel?

eu nu mi am dat acordul pt asa ceva si noul propietar nu mi raspunde la telefon.
Răspuns la discuția contract de vanzare autoturism
de la fisc se va radia saptamana aceasta
in talon s a mentionat ca masina e instrainata catre sotia cumparatorului
Am uitat sa mentionez ca la momentul vanzarii masina nu avea ITP si RCA valabil, nu stiu daca are vreo importanta
buna seara,

am o nelamurire legata de un contract pe care l am facut in momentul cand am vandut masina propietate personala.
situatia este:
- am vandut masina cu un contract de vanzare intocmit in 3 exemplare(model descarcat de pe net, cu date vanzator/cumparator(CNP, adresa etc) si data despre masina in cauza
- contractul s a intocmit pe numele unei doamne care nu a fost de fata
- la semnarea contractului a venit sotul respectivei doamne( sau cel putin el sustine acest lucru, avand acelasi nume in buletin)
- cumparatorul a venit cu o copie de CI a sotiei
- preventiv am facut si o copie a CI a sotului
- in talon am trecut ca masina este instrainata catre sotia cumparatorului
In mod normal cumparatorul are 30 de zile sa schimbe actele si numerele masinii , conform cu mentiunea din talon.
Nelamurirea mea este, pot avea ceva surprize neplacute pt ca toate datele din contract sunt ale sotiei dar semnatura nu?
buna ziua,

Am un overdraft la o banca de aprox. 15000 de RON. Timp de vreo 4 ani am platit doar suma minima de plata, adica dobanda agreata intre angajator si banca. Din luna noiembrie am schimbat locul de munca si tara(acum lucrez in Germania) si am platit pana acum lunar aceeasi suma minima.
Zilele trecute m-au sunat de la banca cum ca am deja 32 de zile de intarziere si ca nu mai vad pe cont virare salariu...si ca daca nu mai lucrez acolo ar trebui sa returnez toata suma. Le am spus ca nu am banii acestia si ca trebuie sa gasim alta modalitate. Atunci ei s-au oferit sa fac rambursarea esalonat, adica sa transform overdraftul in credit. Mi s a parut ok propunerea lor pana mi au pus conditia ca trebuie sa le achit 10% din suma in avans , dupa care mai discutam. Momentan nu am acesti bani si mi au spus sa ma decid repede ca trebuie sa solutioneze cat mai repede problema.
Sincer nu stiu cum sa procedez, pentru ca nu vreau sa raman cu probleme in tara. In tara pe numele meu este doar o masina care nu valoreaza mai mult de 2000 de Euro.
Ce ma sfatuiti sa fac?