Nu a incalcat contractul individual de munca din moment ce este mentionat in CIM ca are dreptul la formare profesionala.Cerere a fost legala a atasat adeverinta de la facultate.
Insemna ca eu am incalcat CIM atat timp cat nu i.am oferit acest drept legal,si nu o pot sanctiona.,chiar daca nu a venit la servici timp de o luna.
Aceasta e concluzia pe care o pot trage
Sa inteleg ca in acest caz nu este abatere disciplinara?Eu am gresit ca nu i.am acordat concediul fara plata pentru studii?Chiar daca angajata nu s.a mai prezentat la servici pentru 30 de zile?Daca este asa atunci nu o voi sanctiona.
Am refuzat cererea de concediu fara plata pentru motivul ca angajata gravida a avut concedii medicale pe o perioada destul de lunga(2 luni jumatate)iar acum intre cele medicale si concediu prenatal a depus aceasta cerere(pentru concediu fara plata-legat de studii).
Pot motiva refuzul cu lipsa personalului din unitate si cu faptul ca angajata se foloseste oarecum de toate concediile posibile.(medical,fara plata ,sarina si lauzie).
In plus chiar fara acordul meu a lipsit o luna de zile(30 zile lucratoare) si a refuzat sa semneze sanciunea cu reducerea salarului cu 10% pentru 3 luni.
Spuneti.mi va rog cine greseste,inainte de o anunta prin avocat de aceasta sanctiune.Este posibil ca eu sa nu fiu suficient de bine informata
Nu este specificat clar.Scrie in contract doar "dreptul angajatului la acces la formare profesionala?"Daca se suprapune cu sesiunea nu o pot sanctiona chiar daca nu am aprobat cererea?Dar daca nu se suprapune cu sesiune de examene?
Mai am o nelamurire.Angajata este gravida ,a stat in concedii medicale de la inceputul sarcinii iar acum o luna a cerut concediu fara plata(pentru formare profesionala-este studenta prelungire studii ,a atasat adeverinta de la facultate)iar eu l.am refuzat.Angajata nu s.a mai prezentat la servici in luna urmatoare.
Intrebarea este daca o pot sanctiona in ideea in care in contractul colectiv de munca este specificat dreptul angajatului la formare profesionala?Inainte de ai comunica prin avocat sanctiunea vreau sa stiu daca este perfect legal sa o sanctionez??/
Buna ziua,am o intrebare in legatura cu o sanctiune disciplinara.
Spuneti.mi va rog daca angajata refuza sa semneze sanctiunea disciplinara(10% din salar pentru 3 luni de zile)pot aplica aceasta masura?Reducerea salarului,sau cum anume trebuie procedat in acest caz??Nu o pot constrange sa semneze
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Vorbim de concediu de maternitate nu de crestere a copilului.Concediu de maternitate este 126 zile si e suportat integral de CAS,iar cel de crestere a copilului CCC si indemnizatia respectiva se intinde pana la 2 ani.De CCC nu beneficiaza din start pentru ca nu are 12 luni anterior lucrate
Pentru concediu de maternitate (cele 126 zile) se poate aplica aceasta masura?Maxim o pot sanctiona cu 10%?
Atat timp cat CAS o plateste pentru concediu prenatal,cum se va diminua salariul?Am citit in ordonanta de guvern inclusiv faptu ca femeia insarcinata poate pretinde reducerea programului la 6 ore si va fi platita integral pentru 8 ore.
Va multumesc mult pentru raspuns.Nu stiu in ce masura o afecteaza vreuna din sanctiuni atat timp cat indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate,iar dupa aceasta perioada isi prezinta demisia(deja am fost anuntati)