avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara sau concediere?

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti cum poate fi sanctionat disciplinar un angajat care a depus o cerere de concediu fara plata,si nu s.a mai prezentat la servici pe o perioada de 1 luna de zile,cu toate ca cerere de concediu nu a fost aprobata.
Specific ca este vorba de o angajata gravida pe care am inteles din OUG96/2003,
nu o putem concedia.
In asteptarea unui raspuns,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ilincapopa72 , utilizator 17:46, 10 Februarie 2015
orice sanctiune, cu exceptia desfacerii CIM, in functie de gravitatea faptelor, raportat la regulile interne ale firmei.
Nu stiu nici un fel de sanctiune disciplinara,atat timp cat dupa acest concediu,angajata intra direct in concediu prenatal care din cate am inteles este platit de CAS.In plus dupa acest concediu am fost anuntati ca isi va da demsia pentru ca nu beneficiaza de CCC.
Poate ma ajutati dumneavoastra cu o sanctiune?Ce este de facut in acest caz?
Se poate aplica oricare din urmatoarele sanctiuni :
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%.

Cele prevazute la lit.b - d se pot aplica numai in urma unei cercetari disciplinare prealabile.
Va multumesc mult pentru raspuns.Nu stiu in ce masura o afecteaza vreuna din sanctiuni atat timp cat indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate,iar dupa aceasta perioada isi prezinta demisia(deja am fost anuntati)
Nu o va afecta decat sanctiunile cu diminuarea salariului.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate mystycum mystycum Buna seara!Sunt o viitoare mamica si ma intereseaza cat mai este concediul de maternitate(cat timp) si cum se calculeaza venitul pe aceasta perioada(cat la % ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul de ingrijire a copilului 32aly 32aly Daca salariul a fost marit in luna a 2 a de sarcina, ce procentaj are concediul prenatal ? Concediul prenatal poate fi luat in luna a 7 a de sarcina. Ce ... (vezi toată discuția)