buna ziua, am si eu o "dilema" ..de curand am cumparat toate partile dintr-un teren cu imobil ce apartin unor mostenitori in urma succesiunii
as vrea sa stiu daca pe baza unor contracte de vanzare-cumparare a partilor ce compun un imobil cu teren se poate elibera titlul de proprietate doar pe numele meu - cumparatorul si nu a tuturor mostenitorilor gasiti in urma succesiunii cu care eu am incheiat contract de vanzare-cumparare a partilor ce li se cuveneau lor...nu stiu daca am inteles bine se elibereaza titlul pe toti mostenitorii dupa care eu repet procedura pe baza actelor de vanzare cumparare incheiate cu ei ...multumesc anticipat ! ...imi cer scuze daca nu am exlicat foarte bine ...pot reveni cu amanunte
buna ziua, am si eu o pbl destul de incurcata si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra , concret: m-am pricopsit de cateva luni cu o "casa" , casa bunicilor pentru care trebuie sa platesc impozit pe o perioada de pana la 5 ani in urma , pana aici e totul ok , problema este ca aceasta casa exista doar in acte, ea -casa - neexistand fizic pentru ca a cazut din cauza ploilor si a zapezii nefiind locuita de vreo 5 ani, iar taxa pe casa, teren , gunoi si pompieri ridicandu-se la vreo 3100 roni...am incercat sa explic celor de la taxe si impozite ca nu s-a locuit acolo de o lunga perioada de timp si ar tr sa nu platesc anumite taxe cum ar fi gunoi si pompieri, raspunsul primit a fost ca pot "radia" casasa nu platesc in continuare aceste taxe insa tot va trebui sa platesc din urma pana in ziua in care am facut cererea de "radiere" suma de 3100 roni reprezentand casa , teren, gunoi si pompieri...este legal lucrul aceasta? stiu ca traiesc in Romania dar este normal totusi asa ceva ? multumesc anticipat
buna ziua, am si eu o problema foarte incurcata pentru mine si anume: acum vreo 15 ani am cumarat o casa pe baza unei chitante de mana ...ulterior am aflat ca nu are nici o valoare asa ca am inceput lungul drum pt obtinerea unui contract de vanzare cumparare cu cel caruia i am platit casa respectiva insa m am lovit de multi "mostenitori" ...pentru majoritatea mostenitorilor am obtinut procuri notariale cum ca renunta la drepturile lor infavoarea mea sau a celuilat pt proprietatea care mi a vandut mie ...problema este ca nu exista nici un titlu de proprietate iar in consecinta cu toate procurile obtinute nu am ce sa cumpar pentru ca primaria nu a eliberat inca un titlul de proprietate pt casa si terenul in discutie pe numele "vanzatorului si a celorlalti mostenitori"... m-am blocat la modul cel mai serios si nu mai stiu ce anume trebuie sa fac sau ce alte demersuri ar trebui sa urmez, va rog mult sa imi dati cateva directii pe care ar trebui sa le urmez, vanzatorul este de buna credinta si este de acord cu demersurile care trebuiesc luate ptr a finaliza acest "contract de vanzare - cumparare" intre mine si el ...momentan el este cel care figureaza la primarie ca fiind detinator al terenului respectiv ...multumesc anticipat ptr orice informatie !!