avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate scorpio78

Activitate scorpio78

Răspuns la discuția agent securitate
Buna ziua, as dori sa stiu daca încă este în vigoare prevederea prin care foștii polițiști, cadre militare și cei care au lucrat cel puțin 1 an ca soldat, gradat voluntar, sunt exceptati de la obținerea atestatului de agent de pază? Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Drept de proprietate
Mulțumesc



Răspuns la discuția Drept de proprietate
Așa o să facem. Vă mulțumesc.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna seara.
O actiune in uzucapiune.
Dar, va recomand sa apelati la un avocat. Macar sa va redacteze actiunea si pentru pregatirea documentelor necesare probatoriului.

Buna seara
Socrii mei au cumpărat de la un cetățean din comuna unde locuiesc dumnealor în anul 1974. Problema intervine ca acel vecin a făcut cu socrii mei un act de vanzare scris de mână, dar dumnealui nu era proprietar, proprietar fiind tatăl dumnealui, care era decedat la data încheierii actului respectiv de vanzare-cumpărare. Socrii mei plătesc începând cu data dobîndirii proprietății mai sus mentionate, toate taxele și impozitele pe terenul și casa respectivă, la primărie dumnealor figurant pe rolul fiscal. Cum as putea sa ii ajut sa dobândească acte de proprietate pe numele dumnealor? Ce acțiune trebuie să intreprindem pentru aceasta? Va mulțumesc
Discuție Creanta Telekom
Buna ziua
Am o creanta către Telekom România și zilele trecute am primit din partea Kruk România în care sunt informat ca cei de la Telekom au cesionat creanta mea către o entitate din Malta, entitatea din Malta a cesionat creanta către cei de la Kruk România. Întrebarea mea este daca este legal ca cei de la Telekom sa procedeze astfel și dacă am cai de atac legale împotriva lor și din prisma faptului că nu am fost notificat despre creanta și ca datele mele personale au fost transmise atre aceste doua entitati, fără să aibă acordul meu. Multumesc.
Buna dimineata
Programul meu de lucru este in ture inclusiv in zile de weekend si noaptea. Angajatorul din cate stiu face raportarea la ITM pentru timpul de lucru pentru intervalul luni-vineri de la 08:00-17:00, ceea ce nu este conform cu realitatea. Plateste sporul de noapte dar nu primim spor pentru turele lucrate in weekend deoarece ne-au spus ca ei nu platesc spor de weekend. Mentionez ca angajatorul este misiune diplomatica acreditata in Romania. Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Autorizatie de construire
Buna seara
Va multumesc pentru raspuns. Asa am sa fac. Ca de asta vreau sa am toate autorizatiile necesare pentru demolare si apoi constructie si abia apoi ma apuc de lucrari. O seara frumoasa.
Buna seara
Doresc sa daram doua camere existente si pe aceeasi amprenta la sol sa ridic alte doua camere cu fundatie si deasemenea sa construiesc o mansarda locuibila si as dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie ca sa nu incalkc legea si sa ma trezesc cu o amenda generoasa din partea autoritatilor. Va multumesc.
Buna ziua
Unde as putea sa reclam faptul ca un restaurant Starbucks amplasat intr-un "Business Park" din nordul capitalei nu are toaleta publica si trimite clientii la toaleta situata la parterul unei cladiri de birouri? Si deasemenea daca se poate temeiul legal. Va multumesc.
Buna seara
Daca am contract de credit cu o banca si aceasta nu a inregistrat contractul de credit la biroul de credit dar ma suna constant si ma ameninta cu raportarea la biroul de credit pentru intarzieri la plata, ce masuri legale pot intreprinde impotriva dumnealor? Pot sa ii raportez la Anaf, biroul de credit? Doresc sa stiu ce masuri legale pot lua impotriva dumnealor si eventual poate pot obtine si avantaje pentru mine, ma refer la o suspendare a contractului de credit. Va multumesc.